Antena 3 CNN Război în Israel Erdogan, cel mai dur discurs la adresa Israelului: "Veți fi distruși, chiar dacă aveți arme nucleare!"

Erdogan, cel mai dur discurs la adresa Israelului: "Veți fi distruși, chiar dacă aveți arme nucleare!"

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a acuzat Israelul de "terorism de stat" și a amenințat că această țară va fi distrusă, în urma războiului declanșat de Hamas prin atacul de la 7 octombrie, care a determinat statul evreu să lanseze o amplă operațiune militară în Gaza.

Erdogan, cel mai dur discurs la adresa Israelului: "Veți fi distruși, chiar dacă aveți arme nucleare!"
Sursa foto: hepta / Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Noi 2023   •   16:41

"(Israelul) pune în aplicare o strategie de distrugere totală a unui oraș și a populației sale. Practică, literalmente, un terorism de stat, bombardează în mod deliberat civili pe drum, după ce îi obligă să își părăsească locuințele.

Iar eu acum, cu inima împăcată, spun deschis că Israelul este un stat terorist", a afirmat președintele turc, într-un discurs de o duritate fără precedent, rostit în Parlamentul de la Ankara și semnalat de presa intențională.

Erdogan i-a amenințat și pe coloniștii evrei din Cisiordania, făgăduind că va face demersuri internaționale pentru ca aceștia să fi recunoscuți, la rândul lor, drept "teroriști

Despre gruparea Hamas, liderul de la Ankara a spus că nu este o organizație teroristă, ci "un partid politic care a fost ales de palestinieni".

Erdogan:  "Israel, pe cale de dispariție, chiar dacă are arme nucleare!"

În aplauzele parlamentarilor formațiunii sale, Recep Tayyip Erdogan a prezis distrugerea Israelului.

"Hei, Israel: ai o bombă atomică, o bombă nucleară. Și ameninți cu asta. Sfârșitul tău este aproape. Poți avea câte bombe nucleare vrei, poți avea tot ce vrei, dar ești pe cale de dispariție", a susținut el.

În pofida faptului că este catalogat, de multă vreme, în mod neoficial, ca făcând parte dintre țările dotate cu arme atomice, Israelul nu a dezvăluit oficial dacă deține bombe nucleare.

La începutul războiului împotriva Hamas, un oficial din guvernul premierului israelian Benjamin Netanyahu a declarat că lansarea unei arme nucleare asupra Fâșiei Gaza reprezintă o opțiune.

Turcia și-a retras diplomații din Israel, după ce statul evreu a lansat operațiunea militară în Gaza, care se desfășoară deja de 40 de zile.

×
Poșta Română, anunţ de ultimă oră despre distribuirea pensiilor în luna Mai
x close