Antena 3 CNN Război în Israel Omul de bază al lui Benjamin Netanyahu, dezvăluirile momentului: "Avem două ţinte"

Omul de bază al lui Benjamin Netanyahu, dezvăluirile momentului: "Avem două ţinte"

Omul de bază al lui Benjamin Netanyahu face dezvăluirile momentului. Eylon Levy, purtătorul de cuvânt al Guvernului israelian, a vorbit la Antena 3 CNN despre ultimele mutări în războiul israelienilor cu gruparea teroristă din Fâșia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2023   •   23:07

Eylon Levy a vorbit la Sinteza Zilei cu Mihai Gâdea despre eforturile imense pe care le face armata și statul israelian pentru a recupera ostaticii ținuți în Fâșia Gaza de către gruparea teroristă palestiniană Hamas.

240 de oameni răpiţi din casele lor. Inclusiv 10 copii, unii orfani pentru că Hamas le-a ucis părinţii. 

"Am reuşit să eliberăm un militar din Gaza. Punem presiune internaţională pe Hamas ca să elibereze toţi ostaticii. Cerem inclusiv guvernului României să pună presiune mai mare pe Hamas, pentru că nu e nicio scuză să ia oameni nevinovaţi şi să-i ţină prizonieri", a spus Eylon Levy.

Citeşte şi: Război în Israel, ziua 24 | Premierul Benjamin Netanyahu: "Acesta este un timp pentru război"

Eylon Levy, purtătorul de cuvânt al Guvernului israelian, a precizat că nu comentează negocierile purtate pentru eliberarea ostaticilor.

"Avem două ţinte: să-i aducem pe ostatici acasă şi a doua ţintă să răsturnăm Hamas ca să nu mai poată niciodată să facă aşa ceva, să ne răpească oameni(...). Hamas a tras 8.000 de rachete împotriva noastră", a spus Eylon Levy, adăugând că autorităţile nu mai permit atacuri după cel din 7 octombrie 2023.

Netanyahu: Hamas nu va elibera ostaticii "decât dacă se află sub presiune"

Şi premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat luni că Israelul nu va accepta încetarea ostilităților cu Hamas în Fâșia Gaza și că va continua planurile sale de a elimina organizația.

Netanyahu a declarat că toate războaiele au victime civile nedorite și că asaltul Israelului asupra Fâșiei Gaza, pe care Hamas o controlează, este o luptă între "civilizație și barbarie", făcând apel la aliați să sprijine Israelul.

×
Subiecte în articol: Israel razboi Benjamin Netanyahu
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close