Antena 3 CNN Război în Israel Familiile ostaticilor deținuți în Gaza au intrat cu forța în Parlamentul israelian: "Nu veți sta aici în timp ce ei mor acolo!"

Familiile ostaticilor deținuți în Gaza au intrat cu forța în Parlamentul israelian: "Nu veți sta aici în timp ce ei mor acolo!"

Rudele celor peste 100 de ostatici pe care statul evreu estimează că Hamas încă îi deține în Gaza au pătruns în clădirea Knesset-ului, Parlamentul israelian.

de Alina Anghel    |    22 Ian 2024   •   14:41

CNN relatează că peste o duzină de persoane au intrat, luni, cu forța în sala unde avea loc ședința Comisiei de Finanțe, pe care au întrerupt-o.

O înregistrare video de la fața locului arată cum ofițerii de securitate încearcă să îi îndepărteze pe protestatari.

Oamenii furioși au venit, aparent, pentru a taxa lipsa de acțiune legislativului, dar și a guvernului.

"Nu veți sta aici în timp ce ei mor acolo", scria pe una dintre pancartele purtate de protestatari.

Mesajul a fost reluat verbal de unul dintre cei pătrunși cu forța în Knesset.

"Nu se poate continua așa. Ar fi bine să știți. Nu veți sta aici în timp ce copiii noștri mor acolo", a strigat această persoană, conform CNN.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins condițiile Hamas pentru eliberarea ostaticilor

Poliția israeliană a anunțat ulterior că zeci de protestatari au blocat intrarea în Knesset, "încălcând ordinea publică".

Întrucât aceștia au refuzat să plece, a fost dat un ordin de dispersare a manifestanților.

Comunicatul poliției spune că "persoanele care au perturbat ordinea publică au fost mutate înapoi în zona de protest, pentru a permite continuarea legală a acestuia".

CNN amintește că premierul Benjamin Netanyahu a respins, recent condițiile puse de Hamas pentru eliberarea ostaticilor din Gaza, spunând că nu vrea să dea curs cererilor "unor monștri".

Condițiile presupuneau încetarea războiului, retragerea armatei israeliene din Gaza și eliberarea deținuților palestinieni din închisorile israeliene.

×
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close