Antena 3 CNN Război în Israel Fostul șef al Consiliului Național de Securitate IDF: "America va răspunde. Nu știm când sau unde, dar Iranul trebuie să o ia foarte în serios"

Fostul șef al Consiliului Național de Securitate IDF: "America va răspunde. Nu știm când sau unde, dar Iranul trebuie să o ia foarte în serios"

Yaakov Amidror, general-maior în rezervă, al IDF, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre ultima declarație a lui Joe Biden privind amenințările Iranului.

de Ştefan Petrică    |    25 Oct 2023   •   22:36

"Cred că din punct de vedere al Israelului e important să vedem această relație a războiului contra Hamas și importanța pentru Israel.

America este foarte importantă, faptul că le-a spus iranienilor: "Nu vă băgați", iranienii trimit proxy să-i atace pe americani, 30 de soldați, și cetățeni americani din acele baze americane, undeva la granița dintre Iran și Siria se află aceste baze.

Americanii sunt acolo nu pentru Israel, ci luptă cu ISIS din acea regiune, acolo era punctul cel mai puternic al ISIS în trecut și au reușit să împingă ISIS în aceste zone izolate.

Iranienii își trimit acești proxy, în ultimele zile, pentru a lovi pe americani și chiar au rănit 30 dintre ei.

Citește și: Joe Biden: "Dacă Iranul țintește trupele americane, vom răspunde"

America va răspunde. Nu știm când sau unde, dar Iranul trebuie să o ia foarte în serios", a spus Gen. Maj. Yaakov.

Întrebat ce crede despre întâlnirea celor trei lideri ai organizațiilor teroriste, fostul general a spus:

"Noi, după atacul comis împotriva Israelului de Hamas, ne concentrăm eforturile asupra Fâșiei Gaza, dar nu știm care va fi reacția celorlalte părți, Iran sau Hezbollah.

Rezerviștii israelieni au fost mobilizați și este cel mai mare conflict de la 1973. Ne pregătim să acționăm inclusiv dacă va fi nevoie împotriva Hezzbolah, încă nu știm.

Interesul nostru este să ne concentrăm pe Fâșia Gaza", a spus Gen. Maj. Yaakov Amidror, fost șef al Consiliului Național de Securitate, la Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Hamas Hezbollah IDF
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close