Antena 3 CNN Război în Israel Generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa: "Rusia beneficiază cel mai mult de pe urma deciziei Iranului de a susține teroriștii"

Generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa: "Rusia beneficiază cel mai mult de pe urma deciziei Iranului de a susține teroriștii"

Generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa, a vorbit la Antena 3 CNN despre faptul că Rusia este principalul beneficiar de pe urma războiului din Israel.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   22:56

"Kremlinul beneficiază cel mai mult pe urma acestui război din Israel. Cel mai mare colaborator al Rusiei nu este China, este Iranul. De pe urma deciziei Iranului de a susține Hamas beneficiază cel mai mult Rusia

De trei săptămâni, nimeni nu mai vorbește despre Ucraina. Acesta este și scopul. Cu siguranță că asta vor, ca noi să nu mai fim atenți la Ucraina. Trebuie să ne organizăm, ca aceste conflicte să fie privite ca un întreg. 

Există posibilitatea  unui conflict mai larg?

Sigur că da, deși este improbabil. Cred că occidentul face foarte mult și sfătuiește Israelul să nu facă ceva ce poate duce către o escaladare. Trebuie să opereze în limitele războiului. Va fi foarte greu dacă va intra în Gaza. Sosirea portavioanelor din parte SUA transmite un mesaj clar către Iran: nu face greșeala să te implici pentru a extinde conflictul. 

Eu mă aștept ca Iranul să vadă până unde poate merge, iar cel mai rău scenariu pentru Israel este o luptă în Gaza, la granița cu Libanul şi în Cisiordania.

Când va intră armata în Gaza?

Israelul are forță terestră mare, rezerviști, putere aeriană mare nu vor ezită să lovească Iranul. Claritatea, hotărârea, capabilitățile reale sunt necesare pentru a ne asigura că Iranul nu  face o  greșeală de calcul teribilă. Trebuie să ajutăm Ucraina să învingă Rusia, așa încât Rusia să nu ajute Iranul", a declarat generalul Ben Hodges, fost comandant al trupelor SUA în Europa. 

×
Subiecte în articol: Rusia Război în Israel
Pensie de nici 800 de lei, după 36 de ani de muncă. Cum este posibil
x close