Antena 3 CNN Război în Israel Anunțul fostului şef al Consiliului de Securitate din Israel: “Vom intra în Fâșia Gaza”

Anunțul fostului şef al Consiliului de Securitate din Israel: “Vom intra în Fâșia Gaza”

Fostul șef al Consiliului de Securitate din Israel, Giora Eiland, a declarat într-o discuţie online cu jurnaliştii străini că ofensiva terestră este în acest moment singura variantă pe care Israelul o are și că se va declanșa în următoarele zile. 

de Sabrina Preda    |    22 Oct 2023   •   01:06

Acesta a mai precizat că decizia nu a fost luată până în acest moment din motive politice. Se leagă de vizita președintelui Joe Biden în Israel, dar spune că armata este pregătită și că acest lucru se va întâmpla în câteva zile. 

De asemenea, generalul Forţelor de Apărare Israeliene a vorbit şi despre episodul teroriștilor Hamas de a elibera cei doi ostatici de aseară și numește acest episod ca fiind “unul cinic” - faptul că cei din armata au vrut să pară deschiși la negocieri, să transmită acest mesaj. Însă spune că armata israeliană nu se va lăsa șantajată.

Teroriștii Hamas au spus că atât timp cât armata israeliană a rămas să intre în Fâşia Gaza, ostaticii vor muri. 

Mesajul fostului șef al Consiliului de Securitate din Israel este unul foarte clar: nu ne vom opri și nu se pune niciun caz problema de o încetare a focului, deoarece au fost foarte multe organizații care au cerut acest lucru. 

Legat de criza umanitară din Fâşia Gaza, generalul Giora Eiland a declarat că Israelul este de acord ca medicamente, pături, corturi, mâncare și apă să intre prin punctul Rafah din Egipt în Fâșia Gaza, dar nicidecum combustibil, deoarece combustibilul știe foarte clar că ar ajunge în mâinile teroriștilor Hamas. 

Acesta a mai precizat că organizația teroristă Hezbollah este o ameninţare mult mai mare decât Hamas, pentru că au mult mai mult armament, între 150.000-200.000 de rachete. 

Hezbollah nu a luat încă o decizie dacă va intra în acest conflict oficial, pentru că ei ştiu că dacă ar intra, atâta vreme cât ei se prezintă drept niște protectori ai cetățenilor din Liban, Beirutul ar urma să arate exact cum arată Fâșia Gaza, că ar fi șters de pe fața pământului, spune fostul șef al Consiliului Național de Securitate. 

Acesta a mai menţionat că nici măcar n-ar trebui să intre terestru, ci ar putea să rezolve această problemă prin atacuri aeriene și de pe mare. 

În discuţia cu jurnaliştii, Giora Eiland a vorbit şi despre implicațiile Iranului. A spus că în acest moment Iranul sponsorizează prin bani și muniții atât Hezbollahul, cât și Hamasul şi că această ţară ia ar putea intra în război.

Întrebat dacă Israel este pregătit să țină piept practic pentru două fronturi, atât Hamas din sud, cât și din nord Hezbollah, fostul șef al Consiliului Național de Securitate a spus că da, fără absolut nicio problemă. 

×
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close