Antena 3 CNN Război în Israel Decizie extremă luată de Google Maps și Waze după începerea războiului din Israel

Decizie extremă luată de Google Maps și Waze după începerea războiului din Israel

În contextul conflictului dintre Israel și Hamas, gigantul Google a luat o decizie fără precedent.

Decizie extremă luată de Google Maps și Waze după începerea războiului din Israel
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    24 Oct 2023   •   10:54

Google a anunțat că va dezactiva temporar informațiile live despre trafic pe Google Maps și Waze, în Israel, ca măsură de securitate. Decizia vine în contextul conflictului dintre Israel și Hamas.

Google dezactivează temporar condițiile de trafic live pe Google Maps și Waze, în Israel, a confirmat compania tehnologică, în timp ce israelienii se pregătesc pentru o potențială invazie terestră în Gaza.

„Așa cum am făcut anterior în situații de conflict și ca răspuns la evoluția situației din regiune, am dezactivat temporar posibilitatea de a vedea în direct condițiile de trafic și informațiile privind gradul de ocupare din considerație pentru siguranța comunităților locale", a declarat un purtător de cuvânt al Google Maps.

Cu toate acestea, Google nu a precizat dacă aceste instrumente vor fi dezactivate în Israel, în Gaza sau în ambele zone. De asemenea, nu a precizat dacă acțiunea vine după o cerere a Forțelor de Apărare ale Israelului.

Site-ul Geektime a fost primul care a raportat știrea.

Google Maps a adăugat că „orice persoană care navighează către un anumit loc va primi în continuare rute și estimări ale timpului estimat de sosire care iau în considerare condițiile actuale de trafic".

Google a achiziționat serviciul israelian de cartografiere Waze în 2013 și a fuzionat ambele echipe de produse în 2022.

Google a făcut o mișcare similară anul trecut, după ce Rusia a invadat Ucraina, potrivit Reuters. În Ucraina, Google a dezactivat temporar datele în timp real ale vehiculelor.

×
Subiecte în articol: Israel Google Maps Waze
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close