Antena 3 CNN Război în Israel Gruparea teroristă din Gaza a bombardat Israelul în timp ce un lider al său susținea o conferință de presă la Beirut

Gruparea teroristă din Gaza a bombardat Israelul în timp ce un lider al său susținea o conferință de presă la Beirut

Liderii grupării islamiste din Gaza, responsabilă de atacul de la 7 octombrie din Israel, soldat cu peste 1.400 de morți, au organizat, astăzi, o conferință de presă în Liban.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   17:40

Evenimentul vine după ce Hamas a eliberat, în două zile la rând, patru femei, dintre cei peste 200 de ostatici duși în Gaza după atacul terorist.

Între acestea se numără Yocheved Lifshitz, în vârstă de 85 de ani, care a relatat că ostaticii au primit îngrijiri medicale și au fost hrăniți de răpitori, teroriștii fiind, aparent, conștienți de valoarea captivilor ca monedă de schimb.

În capitala libaneză Beirut, conferința de presă a fost susținută de Osama Hamdan, reprezentant local al Hamas și membru al Biroului Politic al grupării (foto).

El a îndemnat țările arabe, islamice și Organizația Națiunilor Unite să încerce să oprească asediul Israelului asupra enclavei palestiniene.

Citește și: Ostatica israeliană eliberată a făcut primele declarații: "Știau despre igiena femeilor și au luat măsuri. Nu voiau să se răspândească boli!"

"Autoritatea statelor învecinate se află în fața unui test istoric. Facem apel la statele occidentale să-și asume responsabilitatea morală față de poporul palestinian, în special față de oamenii din Fâșia Gaza, și să vegheze la respectarea legislației internaționale în ceea ce-i privește pe civilii palestinieni", a spus Hamdan.

Potrivit agenției Reuters, oficialul Hamas a cerut, de asemenea, țărilor arabe să pună capăt oricărei normalizări a relațiilor diplomatice cu Israelul.

Vorbind despre  cei peste 5000 de morți din Gaza în urma bombardamentelor israeliene, Osama Hamdan a solicitat deschiderea punctelor de trecere în enclavă pentru ajutorul umanitar.

Hamas a lansat rachete spre Tel Aviv în timpul conferinței de presă de la Beirut

Aproximativ în același interval de timp în care se desfășura conferința de presa de la Beirut a grupării islamiste, sirenele de alarmă au început să sune în Israel, semnalând un bombardament al Hamas asupra capitalei, notează BBC.

Times of Israel, care citează serviciul de ambulanță din Tel Aviv, scrie că schijele de proiectil au rănit ușor două persoane, alte trei fiind rănite în timp ce alergau spre adăposturi.

Presa israeliană mai scrie că bombardamentul de marți este printre cele mai puternice lansate de Hamas, de la atacul din 7 octombrie.

×
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close