Antena 3 CNN Război în Israel Guvernul Israelian anunță deciziile pentru atacul din Gaza: "Vom demola organizația teroristă! Avem susținerea lumii civilizate"

Guvernul Israelian anunță deciziile pentru atacul din Gaza: "Vom demola organizația teroristă! Avem susținerea lumii civilizate"

Tal Heinrich, Purtătorul de cuvânt al Premierului Netanyahu, a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN.

de Ştefan Petrică    |    22 Oct 2023   •   22:21

Tal Heinrich, Purtătorul de cuvânt al Premierului Netanyahu a vorbit despre ultimele decizii ale guvernului Israelian asupra atacului din Fâșia Gaza.

Întrebată cât de aproape sunt de următoare fază a acestui război, purtătoarea de cuvânt a spus:

"Nu putem vorbi despre strategiile militare, dar scopul acestei operațiuni este clar și anume de a demola Hamas. Avem susținerea lumii civilizate când facem asta și generalii noștri de armată care reflectă unitatea poporului nostru, sunt toți de acord. Sunt cei care vor da ordinul de intrare la momentul potrivit", a spus Tal Heinrich.

Întrebată despre faptul că armata israeliană nu a intrat terestru până în acest moment în Fâșia Gaza și dacă acest lucru are legătură cu ostaticii de acolo, Tal Heinrich a spus:

Citește și: Mesajul emoționant al preotului care aduce în România Lumina Sfântă de la Ierusalim: "Am înălțat rugăciuni pentru pace"

"Nu pot intra în detalii despre activități militare operaționale sau planificare. Ceea ce putem spune este că la sfârșitul acestei operațiuni ne vom asigura că Hamas nu va mai exista. 
Noi ca națiune, Israel, am decis că nu mai putem trăi alături de amenințări genocidale existențiale. 

"Atât Hamas în sud, cât și Hezbollah în nord, sunt organizații și aș include și Jihadul palestinian, a 2-a organizație teroristă din Gaza.

Toate sunt finanțate de Iran. Hamas-ul 93% din bugetul său o vină din Iran. Cum știți, Hezbollah este un proxi al Iranului în regiune.

Noi nu ne dorim un război total pe mai multe fronturi, dar dacă ni se cere, dacă trebuie, dacă suntem provocați, atunci vom acționa și vom acționa decisiv împotriva Hezbollah dacă va fi nevoie și, vom învinge!

Pentru că am mai făcut-o și în trecut, Israelul a mai luptat războaie multiple pe mai multe fronturi și am câștigat de fiecare dată.

Va fi devastator pentru oamenii libanezi, dacă Hezbollah decide să intervină. Ei au mai suferit în anii trecuți și sigur că nu vrem să se întâmple nimic civililor. Dar Hezbollah a luat Libanul”, a mai precizat Tal Heinrich.

Întrebată dacă au apărut noi informații despre ostatici, purtătorul de cuvânt a spus:

"Numărul actualizat pe care vi-l pot da privind ostaticii ținuți în captivitate în Gaza este de 212. Nu știm nimic despre starea lor, dar sperăm ca comunitatea internațională să ne susțină.

La 16 zile după masacrul din 7 octombrie mai avem între 100 și 200 de israelieni despre care nu se știe nimic.

Ei ar putea fi morți în Gaza sau poate au fost răpiți de Hamas. Corpurile lor sunt imposibil de recunoscut.

După 16 zile, medicii legiști nu pot recunoaște aceste victime

Din cauza atrocităților făcute de Hamas, unele trupuri sunt de nerecunoscut, au transformat oamenii în cenusă", a mai precizat Tal Heinrich.

La întrebarea dacă Hamas ține ostatici ca scuturi umane, purtătorul de cuvânt a spus: 

"Ei sunt o organizație brutală și nu vor ezita să facă ceva. Președintele Joe Biden i-a avertizat să nu le facă rău ostaticilor, e presiune internațională mărită. Sperăm că îi va elibera. 

În concluzie, partenerii internaționali, SUA se asigură să avem instrumentele pentru a câștiga acest război și definiția victoriei este foarte clară pentru noi: Hamas nu va mai exista!", a încheiat Tal Heinrich.

×
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close