Antena 3 CNN Război în Israel Hamas ar fi solicitat un acord pentru eliberarea a 50 de ostatici | Sorin Learschi: "Succesele israelienilor sunt concrete"

Hamas ar fi solicitat un acord pentru eliberarea a 50 de ostatici | Sorin Learschi: "Succesele israelienilor sunt concrete"

Potrivit presei străine, Hamas ar fi solicitat un acord provizoriu pentru eliberarea a zeci de ostatici din Gaza. Sorin Learschi, contraamiral de flotilă, a analizat evoluția războiului din Israel şi a explicat dacă va fi posibil un asemenea acord.

de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2023   •   17:07

Potrivit jurnaliștilor de la Washington Post, Hamas dorește o pauză de mai multe zile în luptă, ajutor umanitar sporit și libertate pentru un număr necunoscut de palestinieni din închisorile israeliene, în schimbul eliberării a cel puțin 50 de femei și copii care sunt în momentul de față ținuți ostatici în Gaza.

Întrebat dacă poate exista un asemenea acord între Israel şi Hamas, Sorin Learschi contraamiral de flotilă a spus: 

"Da, bănuiesc că foarte multe dintre discuțiile care s-au purtat de-a lungul timpului, cu influențe externe decisive, au început să capete, să zic, o formă. Este un început de discuții, un semn foarte important că Hamas u a ajuns undeva la limita resurselor și nu prea mai are soluții.

Iar din ce s-a prezentat anterior, legat de, să spunem, clădirea parlamentului Hamas-ului este un gest simbolic cu mare impact. Așteptăm să vedem ce se întâmplă în lumea arabă, ca reacție la această lovitură.

Zi de zi vedem noi comandanți din structurile Hamas, care sunt, să spunem, lichidați. Succesele israelienilor sunt concrete, dar în același timp se poartă discuții la nivelul cancelariilor diferitelor țări pentru o soluție, să spunem permanentă, iar discuțiile acestea au niște jucători în spate, cei mari.

Iar întâlnirea dintre președintele Biden și președintele Chinei a deschis o nouă poartă pentru cooperarea viitoare, ținând cont și de faptul că partea militară a fost reconectată, ceea ce era foarte important în acest moment. Există schimburi de informații, există soluții comune și sper ca într-un timp foarte scurt să avem și rezultate concrete pe teren", a spus Sorin Learschi contraamiral de flotilă, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Incendiu puternic într-o parcare plină cu TIR-uri, la Timişoara!
x close