Antena 3 CNN Război în Israel Încă doi români au murit în Israel! MAE a confirmat informația în direct, la Antena 3 CNN

Încă doi români au murit în Israel! MAE a confirmat informația în direct, la Antena 3 CNN

Bilanțul persoanelor cu dublă cetățenie română-israeliană decedate a crescut la patru, în urma războiului din Israel. Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip, a confirmat informația în direct la Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2023   •   18:11

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, încă doi cetăţeni cu dubla cetățenie română-israeliană au murit în urma atentatelor din Israel- Fâşia Gaza. 

"Ministerul Afacerilor Externe confirmă cu regret decesul, în contextul situației de securitate din Statul Israel și Fâșia Gaza, a încă două persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română, cu domiciliul în Statul Israel. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiilor acestora.

De asemenea, Ambasada României la Tel Aviv este în dialog cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la dispariția unei persoane cu dublă cetățenie, israeliano-română. Până la acest moment, Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa nu au recepționat solicitări de sprijin consular privind dispariția sau decesul altor cetățeni români în Statul Israel.

Ambasada României la Tel Aviv și Consulatul General al României la Haifa mențin în permanență contactul cu autoritățile israeliene pentru verificarea informațiilor cu privire la cetățenii români", a transmis MAE. 

Astfel bilanțul victimelor a ajuns la patru pentru România, în timp ce alte 36 de ţări așteaptă situaţia celor care au fost declarați dispăruți pe linia de front. 

Sunt foarte puține date despre locul în care s-au întâmplat aceste tragedii, pentru că în momentul de faţă autorităţile israeliene fac toate demersurile pentru a identifica o parte dintre victimele găsite în urma atacurilor barbare dinspre militanți Hamas. 

Potrivit datelor de până acum bilanțul victimelor a crescut la 1.400 de morți de partea israeliană şi 1.800 de morți în Gaza.

×
Subiecte în articol: romani au murit Israel MAE
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close