Antena 3 CNN Război în Israel Interviu exclusiv cu purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului: "Oamenii trebuie să înţeleagă asta şi să plece de acolo"

Interviu exclusiv cu purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului: "Oamenii trebuie să înţeleagă asta şi să plece de acolo"

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului (IDF), Arye Shalicar, a explicat, la Antena 3 CNN, ce for face trupele în orele următoare. 300.000 de militari așteaptă ordinul de invazie terestră în Fâşia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    14 Oct 2023   •   19:22

Termenul de evacuare a civililor din Fâşia Gaza a expirat, iar Ministerul Afacerilor Externe din România care a confirmat că alți doi cetăţeni cu dublă cetățenie româno -israeliană au murit în Războiul din Israel. 

Purtătorul de cuvânt al forțelor de apărare israeliene (IDF), Arye Shalicar, a explicat, într-un interviu exclusiv la Antena 3 CNN, care este planul pentru invazia terestră în Fâşia Gaza.

"Trebuie să subliniez că facem apel la populaţia din interiorul Fâşiei Gaza să plece spre sud. Sunt două drumuri care fac legătura între nord şi sud pe care nu le vom ataca. Oamenii pot pleca şi pot elibera acele zone unde Hamas îşi are cartierul general în oraşul Gaza, care este un fel de capitală a Fâşiei Gaza.

Aşadar vrem să ne asigurăm că niciun civil nu va fi rănit în orice operațiune viitoare, de aceea le cerem să plece spre sud în direcția Gafak, care se află la granița cu Egiptul. Acela este cel mai sigur loc.

"Nu ne interesează să facem rău copiilor sau populaţiei civile"

Nu ne interesează să facem rău copiilor sau celor neimplicaţi, populaţiei civile, dar Hamas îi folosește ca şi scuturi umane. Suntem conştienţi de asta. Aşa că am făcut acest efort suplimentar, pentru a ne asigura că oamenii înțeleg că acum este timpul să plece.

"Hamas folosește trei tipuri de scuturi umane"

Hamas folosește trei scuturi de scuturi umane. Unul este chiar populaţia Fâşiei Gaza, cum ar fi familiile lor, prietenii lor, copii lor, de aceea ei fac tot posibilul ca aceste persoane să nu se deplaseze spre sud.

Al doilea tip de scut uman, este infrastructura civilă, care este reprezentată de spitale, moschei şi şcoli. Hamas şi-a construit infrastructura teroristă în toate aceste clădiri civile.

Iar al treilea tip de scut uman acum sunt cei răpiți al căror număr a ajuns la 120 de persoane. Vorbim de multe fete, o doamnă foarte bătrână şi copii mici.

Vom continua să lovim Hamas li JihadulIslamic oriunde s-ar afla, oriunde s-ar ascunde, dar vrem să fim extrem de precişi. Deci acum după expirarea ordinului de evacuare vom analiza situaţia populaţiei civile în ce zone s-au mutat, care zone au fost părăsite şi vom şti unde vom putea ataca cu uşurinţă pentru a lovi infrastructura terorostă Hamas.

"Atacurile împotriva Hamas vor fi țintite în următoarele ore"

În zonele în care civili nu au plecat sau dacă Hamas le-a refuzat alegerea de a pleca, acolo vom aştepta până în momentul în care vom avea certizudinea că toată partea de nord a Fâşiei Gaza este liberă pentru atac, fără scuturi umane.

Planurile sunt făcute, şi stim că în acest moment Hamas şi Jihadul Islamic Palestinian ne urmăreşte fiecare mişcare, fiecare declaraţie, aşa că alegem să fim extrem de precauţi. 

Hamas a pornit acest război în urmă cu o săptămână şi în tot acest timp am neutralizat sute de teroriști pe teritoriul israelian. Unii dintre ei s-au ascuns pe teritoriul israelian şi la un moment dat au ieșit în public li au deschis focul asupra civililor. Aşadar teroriștii continuă să fie prezenţi, infiltrați în Israel şi suntem foarte atenți la acest aspect. 

"Mai multi teroriști Hamas au fost neutralizați în Israel"

De asemenea am început atacul împotriva teroriștilor şi în Fâşia Gaza. Unii dintre ei sunt nume importante din cadrul Hamas, alții fac parte din atacurile teroriste de săptămâna trecută. 

Vom face tot ce ne stă în putere, alături de toate canalele diplomatice pentru a ne asigura că fiecare israelian răpit şi care acum este ţinut în Fâşia Gaza în tuneluri teroriste se va întoarce acasă viu şi sănătos.

În Israel în acest moment avem peste 1.000 de jurnaliști din toată lumea care primesc avertizări regulate despre declanşarea sirenelor şi îi rog pe această cale să nu se joace pentru că este foarte periculos", a spus purtătorul de cuvânt al forțelor de apărare israeliene (IDF), Arye Shalicar, la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Război în Israel Arye Shalicar
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close