Antena 3 CNN Război în Israel Israelul a doborât o dronă lansată dinspre est, fără să sune sirenele

Israelul a doborât o dronă lansată dinspre est, fără să sune sirenele

Armata statului evreu a interceptat și doborât o dronă lansată asupra teritoriului israelian.

de Redacția Antena 3 CNN    |    15 Apr 2024   •   09:48

Atacul, care a avut loc luni dimineață, a venit dinspre est, unde se află Irakul și Iranul. 

Forțele de Apărare Israeliene, IDF, nu au comentat în legătură cu locul din care cred că a fost lansat atacul.

Drona a fost monitorizată, iar sirenele de avertizare nu au fost declanșate, pentru că nu au existat amenințări la adresa civililor, arată IDF.

Israelul, la rândul său, a efectuat în cursul dimineții noi lovituri în sudul Libanului, unde este activă gruparea pro-iraniană Hezbollah.

Ședința cabinetului de război israelian, care a durat mai multe ore, s-a încheiat fără o decizie legată de cum va răspunde statul evreu la atacul masiv lansat de Iran în noaptea de sâmbătă spre duminică.

Presa internațională relatează că președintele american Joe Biden i-a transmis premierului israelian Benjamin Netanyahu că SUA nu vor sprijini o contralovitură a Israelului la adresa Iranului.

Surse SUA: Jumătate dintre rachetele iraniene s-au prăbușit înainte de a fi interceptate

Școlile se redeschid, astăzi, în cea mai mare parte a Israelului, mai puțin cele din zonele aflate la granița cu Libanul și cu Fâșia Gaza, unde restricțiile se mențin.

Între timp, apar noi informații legate de felul în care a fost executat atacul masiv, cu sute de drone și rachete, din Iran spre Israel.

Trei oficiali americani au declarat pentru Wall Street Journal că aproximativ jumătate dintre rachetele balistice lansate de Iran s-au prăbușit înainte de a ajunge la destinație.

Potrivit publicației americane, Iranul a lansat între 115 și 130 de rachete balistice în timpul atacului masiv asupra Israelului și doar aproximativ jumătate dintre ele au fost interceptate, pentru că restul au eșuat din motive tehnice.

×
Subiecte în articol: Iran Israel drona contraatac
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close