Antena 3 CNN Război în Israel Joe Biden a ordonat bombardarea a unor ținte militare din Siria folosite de grupările susținute de Iran | Avioanele F-16 au lovit lângă Abu Kamal

Joe Biden a ordonat bombardarea a unor ținte militare din Siria folosite de grupările susținute de Iran | Avioanele F-16 au lovit lângă Abu Kamal

Avioane de vânătoare americane au lovit, vineri, locații cu arme și muniții din Siria, controlate miliții susținute de Iran.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   08:50

Loviturile vin ca represalii la atacurile asupra forțelor americane efectuate de milițiile susținute de regimul de la Teheran.

Președintele american Joe Biden a ordonat loviturile asupra celor două facilități militare folosite de Poliția Gardienilor Revoluției din Iran și de facțiunile pe care aceasta le susține, a comunicat Pentagonul.

Ministerul american al Apărării a avertizat că SUA vor efectua noi lovituri, dacă atacurile sponsorizate de Iran asupra trupelor Statelor Unite vor continua.

Trupele americane din Irak și Siria, atacate de mai multe ori în ultimele zile de grupări susținute de Iran

Tirurile americane de vineri au avut loc în jurul orei locale 04:30, în apropiere de Abu Kamal, un oraș sirian situat la granița cu Irakul, și au fost efectuate de două avioane de luptă F-16 care au folosit muniție de precizie, au precizat surse militare oficiale din SUA.

În ultima săptămână, trupele americane și ale coaliției internaționale desfășurate în Orientul Mijlociu împotriva gherilelor jihadiste au fost atacate de cel puțin 19 ori în Irak și în Siria de forțe susținute de Iran. 

Presa internațională amintește în context că grupările Hamas și Jihadul Islamic din Gaza și gruparea Hezbollah din Liban sunt, toate, susținute de Teheran.

Amenințări iraniene formulate la ONU

Ministrul iranian de externe, Hossein Amirabdollahian, a avertizat joi, la ONU, că dacă ofensiva Israelului împotriva Hamas nu se oprește, Statele Unite "nu vor fi scutite de foc".

În acest context, Israelul a anunțat, vineri, că raidurile militare în Gaza pregătesc "următoarea etapă a operațiunii" anti-Hamas.

Israelul a început bombardamentele în enclava palestiniană dens populată la scurt timp după atacul Hamas din 7 octombrie asupra comunităților israeliene de la granița cu Gaza.

Autoritățile israeliene îi acuză pe militanții Hamas că au ucis aproximativ 1.400 de persoane, inclusiv copii, și au luat peste 200 de ostatici.

Ministerul Sănătății din Gaza, controlat de Hamas, a declarat joi că 7.028 de palestinieni au fost uciși în atacurile aeriene lansate ca represalii de statul evreu.

×
Subiecte în articol: Joe Biden Siria Iran f-16 Abu Kamal
Benzina, mai scumpă decât motorina pentru prima dată în ultimele 10 luni
x close