Antena 3 CNN Război în Israel Joe Biden în Israel: "Explozia de la spitalul din Gaza pare provocată de ceilalți, nu de voi!" | Radu Tudor: "Este diversiunea de care teroriștii aveau nevoie!"

Joe Biden în Israel: "Explozia de la spitalul din Gaza pare provocată de ceilalți, nu de voi!" | Radu Tudor: "Este diversiunea de care teroriștii aveau nevoie!"

Președintele american Joe Biden și-a exprimat o primă poziție legată de explozia care a ucis sute de oameni, marți noaptea, la un spital din Fâșia Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Oct 2023   •   13:30

"Din ce am putut vedea, explozia de la spitalul Al Ahli pare să fi fost provocată de ceilalți, nu de voi, de Israel. Însă există mulți oameni care nu sunt siguri (în legătură cu vinovatul, n.r.). Hamas nu reprezintă întregul popor palestinian și nu i-a adus decât suferință. Ei au comis atrocități care fac ca ISIS să pară ceva mai rațional", a spus Biden, care a discutat astăzi, în Israel, cu premierul Benjamin Netanyahu.

El a subliniat că SUA se vor asigura că Israelul dispune de ce are nevoie pentru a se apăra. 

Poziția exprimată de președintele american în Israel și ultimele evoluții din războiul declanșat de Hamas au fost comentate la Antena 3 CNN de analistul militar Radu Tudor.

Radu Tudor: "Rachetele israeliene distrug tot pe o rază de câteva sute de metri. La locul exploziei din Gaza sunt, împrejur, case și mașini intacte"

"Ce ne arată imaginile de pe ecran sunt efectele produse de rachetele trase din Israel în aceste 11 zile de conflict, pe de o parte, și efectul rachetei care a lovit spitalul din Gaza, de cealaltă parte.

Vedem pe ecran dovada faptului că rachetele israeliene, atunci când lovesc țintele, elimină absolut totul pe o rază foarte mare. Sunt rachete cu putere foarte mare de explozie și de penetrare.

În partea dreaptă a ecranului vedem explozia din parcarea spitalului Al Ahli. Toată lumea vorbește despre bombardarea spitalului. Este o o manipulare, este un fals grosolan. A fost bombardată parcarea spitalului (nu spitalul).  Ei bine, cred că oricine își poate da seama de diferența dintre puterea și impactul unei rachete israeliene lansate de forțele Israelului și ceea ce vedem în partea dreaptă, anume, explozia din parcarea spitalului Al Ahli.

Ceea ce vedem acolo sunt inclusiv caroseriile unor mașini rămase intacte în preajma exploziei, lucru care nu se întâmplă niciodată când vine vorba de o rachetă israeliană. În plus, vedem clădiri mici, de jur împrejur, care sunt absolut intacte. Acoperișul este intact, pereții sunt intacți.

Ori, dacă era vorba despre o rachetă israeliană, ar fi distrus totul pe o rază de câteva sute de metri. Aveți dovada în partea stângă a ecranului.

Radu Tudor: Explozia de la spitalul Al Ahli este diversiunea de care Hamas avea nevoie

Israelul a prezentat dovezi, a venit cu înregistrări video. Noi putem să facem singur comparația și orice persoană rațională își de seama că nu este vorba de un atac al Israelului.

E mai degrabă vorba de marea diversiune de care Hamas și teroriștii islamiști aveau nevoie pentru a întoarce întreaga lume, în special opinia publică din lumea islamică, împotriva Israelului, după masacrul absolut oribil din 7 octombrie.

Este, așadar, diversiunea și manipularea pe care teroriștii o fac în speranța că toată atenția se va îndrepta asupra lor și vor primi în continuare bani și finanțare pentru atacuri teroriste asupra Israelului. 

Noi avem aici două părți care se contrazic în public: Israelul, care este un stat atacat de teroriști, un stat recunoscut internațional și, evident, un stat puternic în Organizația Națiunilor Unite și, pe de altă parte, o organizație teroristă.

Radu Tudor: Nu cred că o persoană rațională își pune problema ca teroriștii Hamas să spună adevărul

Eu nu cred că vreo persoană rațională își pune problema că organizația teroristă ar putea să spună adevărul. Nu este un interlocutor valabil. Nu este o entitate care să fie cât de cât credibilă în această poveste. Ei au venit doar cu retorica, au reușit să inflameze în mai multe state musulmane populația pe bază de minciuni, pe bază de manipulare.

Hamasul n-a venit cu absolut niciun fel de dovadă. Mai mult, pentru prima oară cred în istoria conflictelor militare, la câteva ore după acest atac este prezentată înregistrarea audio a convorbirilor dintre liderii Hamas care spun 'aoleu, ce-am făcut? Ne-a căzut racheta în curtea spitalului'. 

Ei bine, toate aceste elemente ne duc către concluzia că Israelul a pus la dispoziția opiniei publice toate elementele pe care le-a avut și că Hamas-ul nu folosește decât retorică, propagandă mincinoasă, ca să întoarcă simpatia dinspre Israel spre așa-zisele victime care sunt ținute ostatice de către Hamas în Fâșia Gaza", a spus Radu Tudor la Antena 3 CNN.

×
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close