Antena 3 CNN Război în Israel Joe Biden, discurs după vizita din Israel: „Tiranii ca Putin şi teroriştii ca Hamas trebuie opriţi”

Joe Biden, discurs după vizita din Israel: „Tiranii ca Putin şi teroriştii ca Hamas trebuie opriţi”

„Tiranii ca Putin şi teroriştii ca Hamas trebuie opriţi”, a declarat vineri preşedintele american Joe Biden, după ce s-a întors din Israel. Acesta a mai explicat şi de ce este nevoie ca atât Ucraina cât şi Israelul să fie ajutate în plin război.

de Redacția Antena 3 CNN    |    20 Oct 2023   •   03:41

„Sunt primul preşedinte american care a călătorit în timpul unui război. M-am întâlnit cu liderii Israelului şi le-am transmis sprijinul meu. Ei luptă ca să înlăture ameninţarea Hamasului”, şi-a început preşedintele Statelor Unite ale Americii discursul.

Totodată, acesta a mai explicat că este nevoie ca americanii să respingă „orice formă de ură împotriva musulmanilor, a evreilor sau a oricui. Asta face o naţiune măreaţă”.

„Am cerut Congresului să trimitem mai departe Ucrainei armele de care au nevoie, fără întrerupere, în aşa fel încât Ucraina să poată opri brutalitatea lui Putin. Ucrainenii nu ne-au cerut trupe, ci arme ca să se poată apăra. Hamas şi Putin sunt două ameninţări diferite, dar au o viziune comună. Tiranii ca Putin şi teroriştii ca Hamas trebuie opriţi”, a mai adăugat Joe Biden.

Acesta a mai precizat că "Israelul și palestinienii merită în egală măsură să trăiască în siguranță, demnitate și pace".

×
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close