Antena 3 CNN Război în Israel "Dacă mi se întâmplă ceva, să știți că vă iubesc!” | Ultimul mesaj transmis de Karin, o tănără răpită de gruparea Hamas

"Dacă mi se întâmplă ceva, să știți că vă iubesc!” | Ultimul mesaj transmis de Karin, o tănără răpită de gruparea Hamas

"Dacă mi se întâmplă ceva, să ştiţi că vă iubesc." Este ultimul mesaj pe care l-a trimis surorii ei o tânără care era la festivalul din sudul Israelului, unde au fost uciși peste 250 de oameni.

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2023   •   07:44

De sâmbătă, familia nu mai știe nimic de ea. Karin era cu prietenii ei la festival când teroriștii au început să împuște la întâmplare şi să răpească femei. Oamenii au fugit, dar Karin nu a putut, pentru că avea piciorul rupt. 

Rudele ei sunt devastate pentru că nu au nicio veste. Tatăl lui Karin se roagă neîncetat. Sora ei, Meitav, a acordat un interviu în exclusivitate la Antena 3 CNN în care a explicat prin ce trec cu toții. 

"Dacă mi se întâmplă ceva, să știți că vă iubesc"

Karin Journo este numele surorii mele. Are 24 de ani. 

A mers la festivalul de muzică din sud, toți prietenii ei au revenit de acolo, ea nu s-a mai întors. 

Ne-a trimis un mesaj sâmbătă la 8:42, un mesaj de adio. "Dacă mi se întâmplă ceva, să știți că vă iubesc." Apoi ne-a sunat 2 minute, dar tot ce am putut auzi au fost împușcături, țipete și plânsete. 

Nimeni nu vorbește cu noi. De la Guvern... Abia acum o oră ne-au sunat, în sfârșit, de la Poliție. Nu știm dacă a fost ucisă, nu știm nimic”, spune devastată sora tinerei.  

”A reușit de fapt să fugă, cam o oră, chiar așa, cu piciorul rupt”

”Prietenii ei au fugit să-și salveze viața. Dar ea nu a putut fugi, pentru că avea piciorul rupt. Unul dintre prietenii ei ne-a spus că a reușit de fapt să fugă, cam o oră, chiar așa, cu piciorul rupt, dar apoi nu a mai rezistat și s-a oprit. 

Vreau doar să aflăm ceva despre ea. Dacă mai trăiește, dacă a fost răpită. Să nu știi absolut nimic e cel mai rău. Stăm aici toată ziua, ne uităm la știri, plângem, ne mai liniștim, apoi iar plângem”, mai spune fata.  

”Au răpit tineri. Au omorât o femeie însărcinată”

”Karin are cetățenie franceză. Dacă nu ar avea, autoritățile nici n-ar vorbi cu noi. De când am mers la Ambasadă, am început să atragem atenția, am apărut în presa internațională. Dar în Israel. nimic. 

Dacă nu am fi mers prin spitale să o căutăm și nu ne-ar fi intervievat un reporter din presa locală de la noi, nimeni n-ar ști povestea ei”, este de părere Karin Journo. 

”E un Holocaust. Ne-au atacat, ne-au luat prin surprindere, la 6 dimineața, într-o zi de sărbătoare, se auzeau bombe peste tot. În sud, în nord, în centru, mii de bombe. Apoi au intrat pe teritoriul nostru. Au intrat în casele oamenilor. Au împușcat oameni, au decapitat oameni, e groaznic. Au omorât bebeluși, au răpit tineri. Au omorât o femeie însărcinată. Au înjunghiat-o în zona abdominală!  

Vă rog! Nu contează că sunteți creștini, musulmani sau evrei, vă rog să vă rugați pentru sora mea”, a mai spus tânăra, cu lacrimi în ochi, în exclusivitate la Antena 3 CNN. 

×
Subiecte în articol: Karin Journo Israel Război în Israel
El este tânărul de 27 de ani, ucis pe o stradă din Suceava!
x close