Antena 3 CNN Război în Israel Lideri ai Hamas, în vizită oficială la Moscova | "Un gest de legitimare a actelor oribile comise de teroriști", acuză Israelul

Lideri ai Hamas, în vizită oficială la Moscova | "Un gest de legitimare a actelor oribile comise de teroriști", acuză Israelul

O delegație de membri de rang înalt ai grupării islamiste Hamas vizitează Moscova și poartă discuții cu oficiali ai lui Vladimir Putin, într-un demers ce pare menit să ajute Rusia să pozeze drept un factor de influență asupra părților implicate în conflictul sângeros din Orientul Mijlociu.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   12:35

Un ministru adjunct de Externe al Iranului a fost, de asemenea, la Moscova, joi, și s-a întâlnit cu omologul său rus, relatează The New York Times.

Rusia încearcă să își păstreze rolul de broker semnificativ de putere în Orientul Mijlociu, prezentându-se ca alternativă pentru o posibilă mediere.

Totuși, prin organizarea întâlnirii cu membrii Hamas, Moscova își erodează și mai mult relația sa deja fragilă cu Israelul, comentează sursa citată.

Israelul a cerut expluzarea delegației Hamas din Rusia

Joi, Ministerul israelian de Externe a cerut Rusiei să-i expulzeze imediat pe oficialii Hamas și a calificat decizia Moscovei de a-i invita la discuții drept "un pas condamnabil, care oferă sprijin terorismului și legitimitate actelor oribile ale teroriștilor".

Delegația grupării palestiniene a fost condusă de Moussa Abu Marzouk.

Acesta s-a întâlnit cu Mihail Bogdanov, ministrul adjunct de Externe, a precizat Hamas.

"Au avut loc contacte în continuarea poziției Rusiei, care solicită eliberarea imediată a ostaticilor străini din Fâșia Gaza, precum și aspecte legate de asigurarea evacuării cetățenilor ruși și a altor cetățeni străini de pe teritoriul enclavei palestiniene", a precizat, la rândul său, Ministerul rus de Externe.

În Rusia ar urma să ajungă, "în curând", și Mahmoud Abbas, președintele Autorității Palestiniene, care controlează parțial Cisiordania.

Abbas ar urma să poarte discuții cu președintele rus Vladimir Putin, relatează presa de la Moscova.

Foto interior: reprezentanții Hamas Moussa Abu Marzouk (stânga) și Husam Badran (dreapta), la Moscova, alături de ministrul adjunct de Externe rus, Mihail Bogdanov

×
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close