Antena 3 CNN Război în Israel Purtătorul de cuvânt al MAE: "Aproximativ 350 de români sunt în Fâşia Gaza. 150 au cerut evacuarea"

Purtătorul de cuvânt al MAE: "Aproximativ 350 de români sunt în Fâşia Gaza. 150 au cerut evacuarea"

Radu Filip, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe (MAE), a transmis informaţii de ultimă oră cu privire la situaţia românilor din Fâşia Gaza

de Redacția Antena 3 CNN    |    11 Oct 2023   •   12:23

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe, Radu Filip, a avut o intervenţie în direct la Antena 3 CNN, prin care a transmis noi informaţii despre situația românilor care se află în Israel.

"În ceea ce priveşte Fâşia Gaza, după cum cunoaşteţi, situaţia de securitate este una foarte delicată. Noi avem în atenţie şi menţinem legătura cu cei aproximativ 350 de români care se află în acea zonă.

De asemenea, ne-au cerut sprijin în vederea evacuării aproximativ 150 de persoane. imediat ce situaţia din teren o va permite, avem în vedere toate scenariile de evacuare, dar în momentul în care situaţia din teren va permite evacuare în condiţii de siguranţă pentru aceştia.

Până în acest moment nu am primit solicitări de sprijin consular în ceea ce priveşte o situaţie umanitară. Toate solicitările pe care le-am primit se referă la evacuare", a transmis Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE, într-o intervenţie în direct la antena 3 CNN.

Citeşte şi: Război în Israel | Șeful Statului Major al Forțelor Aeriene israeliene: "Avioanele de luptă lovesc Fâșia Gaza la o scară fără precedent"

"Situaţia de securitate este delicată"

"Profit de intervenţia pe care o am la postul dumneavoastră pentru a le recomanda din nou jurnaliştilor care călătoresc acolo să respecte recomandările pe care le-am transmis, să nu-şi pună viaţa în pericol. Situaţia de securitate este delicată. Lucrurile sunt complicate, dar în momentul în care situaţia din teren o va permite, vom încerca evacuarea acestor cetăţeni în condiţii de siguranţă.

Citeşte şi: Maia Morgenstern, apel disperat la umanitate, după ce a vorbit cu rudele din Israel: "Niciodată nu l-am văzut plângând. Are peste 80 de ani, are copii, are nepoți"

Din Fâşia Gaza, punctual, nu au fost evacuaţi cetăţeni români, dar de pe teritoriul statului Israel au fost evacuaţi până în prezent aproximativ 1.800 de cetăţeni români care ne-au solicitat acest lucru. Chiar în cursul zilei de ieri şi în cursul nopţii de 10 spre 11 octombrie, au revenit în România 283 de cetăţeni români, inclusiv prin Iordania", a mai spus Radu Filip, purtător de cuvânt al MAE.

×
Subiecte în articol: MAE Război în Israel romani evacuati
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close