Antena 3 CNN Război în Israel Manifestațiile pro Gaza cuprind întreaga lume. Zeci de mii de oameni în stradă la Londra, Washington și Sydney

Manifestațiile pro Gaza cuprind întreaga lume. Zeci de mii de oameni în stradă la Londra, Washington și Sydney

Manifestațiile în favoarea palestinienilor au luat amploare în toată lumea. Cele mai mari proteste pro Gaza și anti-război au avut loc în Londra, unde 50.000 de oameni au ieșit în stradă.

Manifestațiile pro Gaza cuprind întreaga lume. Zeci de mii de oameni în stradă la Londra, Washington și Sydney
Sursa foto: hepta / DPA Images / Nicolas Maeterlinck
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Oct 2023   •   07:56

Scene similare au fost consemnate din Statele Unite până în Australia.

"Poporul palestinian nu este doar musulman. Suntem creștini, suntem evrei și musulmani și trăim împreună de generații întregi. De aceea ne aflăm astăzi aici și de aceea fiul meu este aici, pentru că este important să nu ne uităm istoria", a spus o femeie participantă la mitingul din Washington D.C.

"Trebuie să condamnăm ambele părți. Nu doar o singură parte. De aceea mă aflu aici", a declarat, la rândul său, un bărbat cu steagul palestinian la gât, participant la manifestația din Sydney.

În acest context tensionat, consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, a avertizat spune ca exista riscul escaladării la alt nivel al războiului dintre Israel și Hamas.

"Există riscul escaladării acestui conflict, al deschiderii unui al doilea front în nord şi, bineînțeles, al unei implicări a Iranului. Este un risc la care am fost foarte atenți de la început. Acesta este motivul pentru care președintele (Joe Biden) a reacționat atât de rapid şi decisiv pentru a trimite un portavion în estul Mediteranei, pentru a trimite avioane în Golf, deoarece vrut să transmită un mesaj foarte clar de descurajare oricărui stat sau oricărui actor care ar încerca să exploateze această situație", a arătat oficialul american.

Președintele SUA însuși a spus că "reocuparea fâșiei Gaza" de către Israel ar fi "o mare greșeală".

El s-a pronunțat, pe de altă parte, în favorarea unei intervenții israeliene care să distrugă gruparea Hamas.

Foto: miting pro Gaza în Bruxelles, Belgia, 15 octombrie 2023

×
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close