Antena 3 CNN Război în Israel Miranda din "Sex and the City" face greva foamei în fața Casei Albe. Actrița Cynthia Nixon cere un armistițiu permanent în Fâşia Gaza

Miranda din "Sex and the City" face greva foamei în fața Casei Albe. Actrița Cynthia Nixon cere un armistițiu permanent în Fâşia Gaza

Actrița care a interpretat rolul Mirandei din serialul "Sex and the City" face greva foamei în fața Casei Albe. Cynthia Nixon îi cere lui Joe Biden un armistițiu permanent în Fâşia Gaza.

Miranda din "Sex and the City" face greva foamei în fața Casei Albe. Actrița Cynthia Nixon cere un armistițiu permanent în Fâşia Gaza
Sursa foto: Facebook
de Mia Lungu    |    28 Noi 2023   •   16:23

De luni, 27 noiembrie, actrița Cynthia Nixon a intrat în greva foamei, în faţa Casei Albe, împreună cu mai mulți participanți, pentru a cere un armistiţiu permanent în Fâşia Gaza președintelui Biden.

Aceasta a anunțat că forma de protest va dura cinci zile.

”Facem această grevă a foamei pentru a pune în lumină acţiunile preşedintelui Joe Biden”, a declarat luni un reprezentant democrat al statului New York, Zohran Mamdani.

”Acţiunile preşedintelui Joe Biden sunt cele care conduc la bombardarea palestinienilor, la înfometarea lor. Ne înfometăm şi noi înşine, pentru a face vizibil ceea ce este adesea şters, şi anume experienţa palestiniană”, a denunţat el.

"Aceste morţi n-au nimic banal"

”În şapte săptămâni, Israelul a omorât mai mulţi civili pe o minusculă fâşie de pământ decât au fost ucişi în 20 de ani în tot Afganistanul”, denunţă Cynthia Nixon.

”Nu mai pot să văd oameni justificându-se spunând că pierderile civile sunt o consecinţă normală a războiului. Aceste cifre n-au nimic banal. Aceste morţi n-au nimic banal”, a tunat ea şi i-a cerut preşedintelui Joe Biden să dea dovadă de ”empatie”.

Cynthia Nixon - angajată în politică de mai mulţi ani şi o apropiată de ideile lui Bernie Sanders - a candidat în alegerile primare democrate de la New York în 2016, însă a fost înfrântă şi nu a devenit guvernatoarea acestui stat.

×
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close