Antena 3 CNN Război în Israel Negocierile pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza au eşuat, după ce Israelul ar fi refuzat să livreze combustibil teroriştilor

Negocierile pentru eliberarea ostaticilor din Fâşia Gaza au eşuat, după ce Israelul ar fi refuzat să livreze combustibil teroriştilor

Negocierile pentru eliberarea de noi ostaticil răpiţi în atacul din 7 octombrie au eşuat, după ce Israelul ar fi refuzat să livreze combustibil teroriştilor.

de Naty Badea    |    24 Oct 2023   •   09:33

Negocierile pentru eliberarea ostaticilor au eșuat după ce Israelul ar fi refuzat să aprovizioneze Fâșia Gaza cu combustibil, potrivit televiziunii de stat italiene, RAI News. 

Ieri s-a vehiculat la nivel înalt, de către presa americană, dar și de către presa din Israel, faptul că ar fi trebuit să fie eliberați 50 de ostatci cu dublă cetățenie. Și Antena 3 CNN a dat această informație venită dintr-o sursă oficială.

Au fost toată ziua negocieri în care foarte probabil sunt implicate Egiptul și Qatarul, care au mediat dialogul cu Hamas, dar într-un final, aseară, au fost eliberate două femei de cetățenie israeliană. 

Toată lumea s-a întrebat oare de ce nu au reușit aceste tratative? Iată că presa din Italia dezvăluie faptul că foarte probabil, tratativele au eșuat din cauza cererilor Hamas cu privire la aprovizionarea cu benzină.

Israelul a refuzat categoric să îi aprovizioneze pe terorişti cu combustibil, din motive absolut de înțeles. Totuşi, Hamas-ul, mai spune presa din Italia, a făcut un cadou Egiptului pentru eforturile depuse în aceste tratative și într-un final a eliberat două femei în vârstă de 79 şi respectiv 85 de ani.

 

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Misterul navei scufundate în Marea Neagră se adâncește
x close