Antena 3 CNN Război în Israel Organizaţiile umanitare ale ONU cer Israelului să anuleze ordinul de evacuare a nordului Fâşiei Gaza

Organizaţiile umanitare ale ONU cer Israelului să anuleze ordinul de evacuare a nordului Fâşiei Gaza

Toate organizaţiile umanitare ale ONU au cerut Israelului să anuleze ordinul de evacuare totală a nordului Fâşiei Gaza.

Organizaţiile umanitare ale ONU cer Israelului să anuleze ordinul de evacuare a nordului Fâşiei Gaza
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    13 Oct 2023   •   14:31

Purtătorul de cuvânt al ONU de la Geneva, Orlando Gomez, a declarat că înalţi oficiali ai Naţiunilor Unite şi în special coordonatoarea umanitară din regiune, Lynn Hastings, depun eforturi pentru a convinge autorităţile israeliene să dea înapoi, pentru "a evita transformarea a ceva care este deja o tragedie într-o situaţie catastrofală", transmite EFE.

Totodată, și Organizaţia Mondială a Sănătăţii s-a alăturat criticilor la adresa ordinului de evacuare în masă emis de Israel, un purtător de cuvânt al instituţiei declarând că este imposibil să fie transferate persoane extrem de bolnave sau grav rănite din nordul Fâşiei Gaza, transmite DPA.

"A muta astfel de oameni este o condamnare la moarte", a declarat purtătorul de cuvânt Tarik Jasarevic.

Ordinul de evacuare afectează circa 1,1 milioane de oameni în acest teritoriu palestinian dens populat, unde trăiesc peste 2 milioane de persoane, transmite ONU, potrivit Agerpres.

Citește și: Româncă baricadată în Fâșia Gaza, mărturie cutremurătoare: "Ambasada nu ne-a scris niciun cuvânt. Nu ştim unde să ne ducem. Vrem doar să ieșim de aici" 

 

×
Subiecte în articol: ONU OMS Război în Israel
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close