Antena 3 CNN Război în Israel O tânără din Israel, soldat în armată, răpită şi dusă în Fâşia Gaza a fost eliberată şi s-a întors la familie

O tânără din Israel, soldat în armată, răpită şi dusă în Fâşia Gaza a fost eliberată şi s-a întors la familie

Ori Megidish, o tânără din Israel, soldat în armată, răpită şi dusă în Fâşia Gaza a fost eliberată, astăzi, şi s-a întors la familie.

de Alin Tarnovschi    |    30 Oct 2023   •   22:13

Tânăra-soldat, identificată ca fiind Ori Megidish, a fost răpită de bărbați înarmați ai Hamas care au atacat comunitățile din sudul Israelului pe 7 octombrie, notează Reuters.

Ori Megidish a fost eliberată în urma unei operațiuni militare care a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Nu au fost oferite până în prezent informații suplimentare despre modul în care a avut loc operațiunea de eliberare.

De atunci, a fost supus unor controale medicale și "se simte bine", a precizat armata.

Israelul afirmă că peste 200 de ostatici sunt deținuți de Hamas, iar premierul Benjamin Netanyahu a declarat că acțiunea terestră din Gaza creează posibilitatea salvării lor.

"Hamas nu va face acest lucru decât dacă va fi sub presiune", a declarat el reporterilor: "Evident, l-am întâmpinat pe ostatic cu brațele deschise după acțiunea de succes de ieri... dar suntem hotărâți să îi aducem pe toți ostaticii înapoi acasă. Credem că această metodă are o șansă".

×
Subiecte în articol: Război în Israel Fasia Gaza
Românii cotizează 35 de ani la pensie şi beneficiază doar 12 ani
x close