Antena 3 CNN Război în Israel Trei ostatici care au reușit să scape de teroriști au fost uciși de soldații israelieni în Gaza | "Un incident tragic, IDF îşi asumă responsabilitatea"

Trei ostatici care au reușit să scape de teroriști au fost uciși de soldații israelieni în Gaza | "Un incident tragic, IDF îşi asumă responsabilitatea"

Trei ostatici israelieni care reușiseră să scape de teroriștii din Fâșia Gaza au fost uciși de soldații israelieni.

Trei ostatici care au reușit să scape de teroriști au fost uciși de soldații israelieni în Gaza | "Un incident tragic, IDF îşi asumă responsabilitatea"
Sursa foto: Profimedia
de Georgiana Adam    |    15 Dec 2023   •   21:46

Cei trei au fost uciși în timpul luptelor din nordul oraşului Shejaiya, din Fâșia Gaza.

Anunțul a fost făcut vineri seara, de purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), contraamiralul Daniel Hagari.

”Acesta este un incident tragic, IDF îşi asumă responsabilitatea. Este o zonă în care soldaţii au întâlnit mulţi terorişti, inclusiv kamikaze care aveau asupra lor bombe", a declarat Daniel Hagari.

Ostaticii sunt Yotam Haim, care a fost răpit de teroriștii Hamas din Kfar Aza, şi Samer Talalka, care a fost răpit din Nir Am. Numele celui de-al treilea ostatic nu a fost dezvăluit, potrivit dorinței familiei acestuia.

Daniel Hagari a adăugat că ostaticii israelieni ”au fugit sau au fost abandonaţi de teroriştii care îi ţineau captivi".

"După ce au fost împuşcaţi (ostaticii – n.r.), în timpul unei scanări şi examinări, a apărut imediat o suspiciune cu privire la identitatea celor morţi, iar corpurile lor au fost transferate rapid pentru examinare în Israel, unde ostaticii au fost identificaţi. Acesta este un eveniment trist şi dureros pentru noi toţi, iar IDF poartă responsabilitatea pentru tot ceea ce s-a întâmplat", a explicat purtătorul de cuvânt al IDF.

×
Subiecte în articol: ostatici Israel Hamas Daniel Hagari
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close