Antena 3 CNN Război în Israel Mii de palestinieni au luat cu asalt şi au intrat prin efracție în depozitele Agenției ONU pentru refugiați

Mii de palestinieni au luat cu asalt şi au intrat prin efracție în depozitele Agenției ONU pentru refugiați

Mii de locuitori din Gaza au pătruns prin efracție în depozitele și centrele de distribuție ale Agenției Națiunilor Unite pentru refugiați palestinieni (UNRWA), luând făină și "articole de bază pentru supraviețuire", a transmis ONU, astăzi, potrivit Reuters.

de Georgiana Adam    |    29 Oct 2023   •   11:58

"Acesta este un semn îngrijorător că ordinea civilă începe să se destrame după trei săptămâni de război și un asediu dur asupra Gaza”, a declarat într-un comunicat Agenția Națiunilor Unite pentru refugiații palestinieni din Orientul Apropiat (UNRWA).

Unul dintre depozite, situat în Deir al-Balah, este cel în care UNRWA depozitează proviziile provenite din convoaiele umanitare care trec în Gaza dinspre Egipt.

"Proviziile de pe piață se epuizează, în timp ce ajutorul umanitar care intră în Fâșia Gaza cu camioanele din Egipt este insuficient", a mai transmis UNRWA, adăugând că actualul sistem de intrare a convoaielor umanitare în Gaza este "orientat spre eșec".

"Nevoile comunităților sunt imense, fie și numai pentru supraviețuirea de bază, în timp ce ajutorul pe care îl primim este slab și inconsistent", se mai arată în comunicatul Agenţiei ONU pentru Refugiaţi.

UNRWA a declarat că abilitatea sa de a ajuta oamenii din Gaza a fost complet îngreunată de atacurile aeriene care au ucis peste 50 dintre angajații săi și au restricționat circulația proviziilor.

Chiar și înainte de conflict, organizația afirmase că mandatul său este pus în pericol din cauza lipsei de finanțare.

×
Subiecte în articol: Gaza Război în Israel ONU
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close