Antena 3 CNN Război în Israel "Palestinieni din Cisiordania, ridicați-vă la luptă! Arabi și musulmani, veniți spre Ierusalim!" | Hamas a lansat un apel pentru un miting uriaş

"Palestinieni din Cisiordania, ridicați-vă la luptă! Arabi și musulmani, veniți spre Ierusalim!" | Hamas a lansat un apel pentru un miting uriaş

Gruparea teroristă Hamas cheamă la mitinguri masive în Cisiordania, Ierusalim și în întreaga lume arabă și musulmană.

"Palestinieni din Cisiordania, ridicați-vă la luptă! Arabi și musulmani, veniți spre Ierusalim!" | Hamas a lansat un apel pentru un miting uriaş
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Oct 2023   •   15:19

Un apel Hamas, citat de publicația Times of Israel, spune că mitingurile ar urma să aibă loc vineri, în sprijinul luptei împotriva Israelului.

Gruparea a salutat "realizările" ramurii sale armate, Izzedine al-Qassam, răspunzătoare pentru atacul de sâmbătă, din sudul statului evreu.

Totodată, Hamas a făcut apel la tinerii palestinieni din Cisiordania "să se ridice la luptă" împotriva coloniștilor și soldaților israelieni.

Mesajul Hamas se adresează, de asemenea, arabilor israelieni, cărora li se spune să se adune la complexul Al-Aqsa din Ierusalim.

Hamas i-a vizat și pe palestinienii din diaspora, precum și pe "oamenii liberi ai națiunii arabe și islamice din întreaga lume", cerându-le acestora să se adune în "cel mai apropiat punct de Ierusalim", în semn de solidaritate cu gruparea și pentru a opri "planurile israeliene de iudaizare a Ierusalimului".

Hamas nu face schimb de prizonieri

Gruparea Hamas "nu este deschisă" la un schimb de prizonieri cât timp luptele armate continuă, relatează presa internațională.

O declarație în acest sens a fost făcută de un lider Hamas, Ismail Haniyeh.

Haniyeh a spus că "toate părțile" au fost informate cu privire la decizia grupării și că prețul devastărilor din Gaza va fi plătit de "ocupația colonială"

Anterior, presa internațională a relatat, pe surse, despre demersurile făcute de Qatar privind un potențial schimb de ostatici israelieni în schimbul militanților palestinieni încarcerați în Israel.

Foto: palestinieni din Gaza printre ruinele bombardamentelor lansate de armata israeliană după atacul Hamas

×
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close