Antena 3 CNN Război în Israel Protestatarii au luat cu asalt ambasada SUA din Liban. Mulţimea s-a adunat la "Ziua mâniei" și a incendiat o clădire din apropiere

Protestatarii au luat cu asalt ambasada SUA din Liban. Mulţimea s-a adunat la "Ziua mâniei" și a incendiat o clădire din apropiere

Sunt proteste de amploare în fața ambasadei SUA din Liban. Oamenii au dărâmat gardul ambasadei, iar Poliția a pus tunurile cu apă pe manifestanți și dau cu gaz lacrimogen.

de Andreea Ştefan    |    18 Oct 2023   •   16:16

Protestele din Liban au izbucnit după atacul cu rachetă de la Spitalul Al-Ahli din Gaza, în urma căruia aproximativ 500 de oameni au murit.

Departamentul de Stat al SUA a autorizat plecarea voluntară și temporară din Liban a oficialilor americani care lucrează în Ambasada SUA și a membrilor familiei acestora, în contextul deteriorării condițiilor de securitate în Liban pe fondul războiului izbucnit între Israel şi Hamas.

Protestatarii au mers la ambasadă marți seară, după explozia spitalului din Gaza.

Update: Protestatarii care au asaltat ambasada SUA din Liban, dispersați cu focuri de armă

Forțele de ordine dispersau cu focuri de armă, miercuri după amiază, protestatarii din fața ambasadei SUA din Liban.

Anterior, participanții la protest, care au dat curs apelului grupărilor islamiste la o aşa-numită "Zi a mâniei", s-au cățărat pe zidurile reprezentanței diplomatice, au sărit în curtea acesteia şi au incendiat o clădire din apropiere.

Update: O clădire din vecinătatea ambasadei SUA din Liban a fost incendiată

O clădire din vecinătatea ambasadei SUA din Liban a fost incendiată, după ce protestatarii anti-Israel adunați în fața reprezentanței diplomatice au reușit să escaladeze gardurile și să intre în curtea acesteia, a relatat Antena 3 CNN. 

Forțele de ordine au încercat să țină mulțimea la distanță cu gaze lacrimogene şi tunuri cu apă.

În secvențele violente difuzate de Antena 3 CNN se aud focuri de armă, provenind, probabil, de la muniția neletală a forțelor de ordine.

Update: Protestatarii au intrat în curtea ambasadei SUA din Liban, conform informațiilor Antena 3 CNN

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Miercuri, protestatarii s-au urcat pe gardul Ambasadei SUA și au reușit să îl doboare. S-au auzit și focuri de armă în timpul protestelor.

Pentru a-i împrăștia pe manifestanți, Poliția a dat drumul tunurilor cu apă și a folosit gaz lacrimogen.

”Vă recomandăm să nu călătoriți în Liban din cauza situației de securitate imprevizibile legată de tirurile de rachete şi proiectile de artilerie între Israel şi Hezbollah sau alte acțiuni militante armate”, se menționează într-un comunicat al Departamentului de Stat.

Proteste violente au avut loc astăzi și în faţa Ambasadei Israelului din capitala iordaniană Amman, dar și în faţa Ambasadei Franţei din capitala Tunisiei.

×
A murit Alexandru Alexandrov, fondatorul gigantului Altex România
x close