Antena 3 CNN Război în Israel Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian: "Este un război pentru a destrăma gruparea teroristă în întregimea ei. Vom continua cu această misiune"

Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian: "Este un război pentru a destrăma gruparea teroristă în întregimea ei. Vom continua cu această misiune"

Purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, Avi Hyman a vorbit în exclusivitate la Antena 3 CNN, despre misiunea de distrugere a grupării teroriste, care a atacat Israel pe 7 octombrie.

de Ştefan Petrică    |    01 Noi 2023   •   11:48

Avi Hyman, purtătorul de cuvânt al guvernului israelian, a mulțumit liderilor români pentru sprijinul acordat Israelului în lupta împotriva organizației Hamas.

El a subliniat că misiunea lor este să distrugă Hamas, organizația teroristă, și să elibereze Gaza de sub controlul acesteia.

"Vreau să mulțumesc poporului român. Liderii dumneavoastră au fost printre primii care au venit în Israel pentru a fi alături de noi în aceste timpuri în care avem nevoie și apreciem asta.

Misiunea noastră este clară și a fost de la început, să distrugem Hamas, să dezmembrăm capabilitățile lor militare și guvernamentale din Gaza, să eliberăm Gaza de Hamas.

Citește șiEgiptul a deschis frontiera cu Fâșia Gaza pentru palestinienii răniți | MAE: "Trei români sunt ținuți ostatici de gruparea teroristă"

După cum vedeți, deja am plătit un preț destul de greu. Pe 7 octombrie, atunci când au măcelărit civilii, au ucis copii în fața părinților, părinți în fața copiilor, au violat.

Nu putem trăi într-o situație unde o entitate teroristă ca Hamas, de felul ISIS la granița noastră. Vom face totul în puterea noastră pentru a destrăma Hamas și să asigurăm pacea pentru Israel".

Întrebat care sunt ultimele informații despre negocierile pentru eliberarea ostaticilor, purtătorul de cuvânt israelian a spus:

"Nu putem vorbi despre activitățile operaționale. Ceea ce vă pot spune este că cererile noastre către Hamas sunt să elibereze imediat cei 239 de ostatici, bărbați, femei, copii, bebeluși.

Cel mai tânăr dintre ostatici are 9 luni

Este împotriva tuturor legilor războiului, de neacceptat și trebuie eliberați necondiționat. După cum știți, au eliberat patru dintre ostatici și cu ajutorul IDF am eliberat un soldat ieri. Dar nu este suficient, trebuie să fie toți cu familiile lor.

Singurul motiv pentru care i-a eliberat pe cei patru este pentru că ma pus presiune pe ei, atât militar, cât și diplomatic".

Întrebat ce crede despre propunerea președintelui turc, în privința organizării unei conferințe de pace, purtătorul de cuvânt a spus:

"Așa cum a spus premierul Netanyahu, este un timp pentru pace și un timp pentru război. Acesta este timp pentru război. Tocmai am experimentat cele mai îngrozitoare atrocități asupra poporului nostru de la Holocaust.

Nu-mi aduc aminte ca cineva din comunitatea internațională să se ducă la americani după 11 septembrie și să spună să întrerupă focul.

Este un război pentru a destrăma Hamas în întregimea lui. Vom continua cu această misiune.

Bărbații, femeile și copiii din Israel vor trăi liniștiți, înțelegând că acești barbari nu vor fi capabili să mai vină cum au venit pe 7 octombrie.

Nu avem altă alegere decât să învingem Hamas

Întrebat despre oamenii care protestează în Iordania, Liban și alte țări, Avvy Hyman a spus:

"Protestele pe care le vedem în toată lumea, de foarte multe ori antievreiești, antisemite. Acelor oameni le spunem, "Gândiți-vă de două ori înainte să ieșiți în stradă și să sprijiniți o organizație ca ISIS", a spus Avi Hyman, la Antena 3 CNN.

×
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close