Antena 3 CNN Război în Israel Generalul Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, despre cum poate susține SUA armata israeliană: "Avem capacitatea de a răspunde oricărei amenințări"

Generalul Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, despre cum poate susține SUA armata israeliană: "Avem capacitatea de a răspunde oricărei amenințări"

Generalul Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, a vorbit în cadrul unei conferințe de presă despre poziția trupelor militare americane față de războiul din Israel.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   22:22

"Avem capacitate semnificativă. Avem trupe în teatru de operațiuni și avem capacitatea de a răspunde oricărei amenințări. În weekend am făcut un anunț pentru măriri rea acestei capacități. 

Nu pot vorbi în numele Israelului, dar este important de spus cum am ajuns aici. Am avut și avem o relație veche cu Israelul pentru a ne asigura securitatea reciprocă. Israelul a fost atacat de Hamas într-un mod brutal și crud. Din acea zi am făcut tot posibilul ca să ne asigurăm că lucrăm cu Israelul să vedem ce nevoie de apărare au, să apărăm poporul israelian. 

Relația dintre Statele Unite și Israelul este concentrară acum pe înțelegerea nevoilor de apărare și să ne asigurăm că îi putem sprijini în acest sens. Având în regiune și alte active, evident că scopul este de a descuraja alt conflict. Extinderea conflictului este o idee foarte proastă. 

Citește și: Mărturia femeii care identifică victimele atacului terorist din Israel: "Au fost împușcați în cap, au fost arși de vii, au fost mutilați" 

Nimeni nu vrea un război mai amplu, mai extins. Avem forțe în Irak și Siria cu un singur scop:  pentru a ajuta în campania de a învinge definitiv ISIS. Vom lua măsuri pentru a proteja oamenii noștri pentru a se putea concentra pe misiunea pe care o au.  

Acum, acest conflict din Israel este restrâns. Este prioritatea noastră, dar nu vom evita să ne protejăm trupele", a declarat Generalul Pat Ryder, purtătorul de cuvânt al Pentagonului. 

×
Subiecte în articol: Pentagon Război în Israel
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close