Antena 3 CNN Război în Israel Radu Tudor: ”Imagine şi informaţii în premieră: ce face gruparea navală a SUA lângă Israel”

Radu Tudor: ”Imagine şi informaţii în premieră: ce face gruparea navală a SUA lângă Israel”

Două portavioane ale US Navy și aproximativ 11.000 de militari americani au exersat apărarea antirachetă şi manevre aeriene cu avioane de luptă în timpul unui exercițiu de trei zile în estul Mării Mediterane, aproape de apele teritoriale israeliene.

Radu Tudor: ”Imagine şi informaţii în premieră: ce face gruparea navală a SUA lângă Israel”
Sursa foto: Getty Images/ Frank Rossoto Stocktrek
de Redacția Antena 3 CNN    |    06 Noi 2023   •   20:30

Mişcarea este o demonstrație de forță care se suprapune cu efortul diplomatic la nivel înalt ce vizează prevenirea unui război mai larg în Orientul Mijlociu.

Grupurile de atac ale portavioanelor USS Gerald R. Ford și USS Dwight D. Eisenhower au coordonat zborurile între cele două punți și s-au antrenat pe mai multe operațiuni navale, au precizat Forțele Navale ale SUA Europa-Africa.

Nava de comandă amfibie USS Mount Whitney și fregatele marinei italiene ITS Virginio Fasan și ITS Carlo Margottini s-au alăturat exercițiilor.

USS Mount Whitney este nava amiral a Flotei a 6-a din SUA cu sediul în Italia.

Manifestarea de forță nu va trece neobservată de Iran, a declarat Sebastian Bruns, expert în securitate navală și maritimă la Centrul pentru Studii Strategice și Internaționale, un think tank cu sediul la Washington.

Iranul sprijină atât Hamas, cât și forțele proxy teroriste care lansează atacuri cu rachete și drone asupra bazelor americane din regiune.

Citește continuarea pe site-ul radu-tudor.ro

×
Subiecte în articol: radu tudor
Sute de turiști, prinși cu droguri pe litoral
x close