Antena 3 CNN Război în Israel Bunică de 84 de ani, răpită de terorişti. Rudele femeii: “Ar putea fi bunica ta. E doar o femeie bătrână. Este inuman”

Bunică de 84 de ani, răpită de terorişti. Rudele femeii: “Ar putea fi bunica ta. E doar o femeie bătrână. Este inuman”

O femeie de 84 de ani a fost răpită de terorişti în sâmbăta masacrelor din kibbutzurile din Israel. Rudele bătrânei au văzut răpirea într-o înregistrare făcută de terorişti şi au declarat duminică seară, la Sinteza Zilei, că nu mai ştiu nimic despre ea de două săptămâni

de Anamaria Nedelcoff    |    23 Oct 2023   •   00:01

Bunica a fost scoasă din casă sub ameninţarea armei şi urcată într-o maşină. Ulterior, cei dragi au încercat să o sune. Doar că la telefon a răspuns o persoană necunoscută, care a zis doar “Hamas” şi a închis. 

“Din păcate, nu avem nicio informație despre ea. Ea a dispărut sâmbătă dimineață și de atunci, din acea clipă, nu am mai avut nicio legătură. Tot ce știm este că a răspuns cineva la telefon, a spus `Hamas` și a închis telefonul. Şi un video despre ea în care ea apare scoasă afară din casă cu sub amenințare a armei, lovită”, a povestit Assaf Hazar la Sinteza Zilei. Soţia acestuia este nepoata femeii răpite de teroriştii Hamas.

„Ar putea fi bunica ta. E doar o femeie bătrână, de 84 de ani”

Acesta a mai spus că nu există nicio justificare pentru ceea ce au făcut teroriştii Hamas în data de 7 octombrie.

“Ar putea fi bunica oricui. E doar o femeie bătrână, de 84 de ani. O bunică. Ar putea fi bunica ta, a mea, a oricui. Au luat copiii, au luat bătrâni, au luat bolnavi, au luat invalizi, i-au împușcat, au luat 200 și ceva de ostatici. Şi nu se ştie când va fi sfârşitul. Sunt atâtea zile de când nu știm nimic unde este bunica. Este inuman”, a mai declarat Assaf Hazar la Antena 3 CNN.

„Războiul ni s-a impus, nu l-am impus noi și îl vom termina”

Bărbatul a mai precizat că, din punctul lui de vedere, cei din Hamas nu luptă pentru libertate.

“Nu este luptă pentru libertate. Nu există niciun motiv, nicio justificare să faci așa ceva. Încă ceva: în Fâșia Gaza nu este nici măcar o singură persoană, niciun singur evreu. Ei locuiesc în propria lor porțiune de teren. Şi au ieșit din terenul lor, din zona lor. Au venit să îmi ia bunica, au luat copii, i-au împușcat”, afirmă Assaf Hazar.

Întrebat dacă armata israeliană ar trebui să amâne intrarea în Gaza, îmtrucât există riscul ca teroriştii să-i folosească pe ostatici drept scuturi umane, Assaf Hazar a precizat că „cei care pun întrebarea asta nu înțeleg poporul evreu”

“Mie nu-mi pasă mai mult de bunica mea decât îmi pasă de bunica altcuiva pe care Hamasul l-ar ţine ca scut uman. Îmi pare rău pentru fiecare om în vârstă,  pentru fiecare copil care moare acum în Gaza, la fel de mult. Îmi pare rău și de cei din de partea cealaltă, ca și a noastră.  Deci, dacă ei ar intra și vom intra în Gaza ca să ne scoatem oamenii de acolo, îmi pare rău dacă cineva va fi ucis, chiar dacă ar fi ucisă și bunica mea sau a altcuiva. Dar războiul ni s-a impus, nu l-am impus noi și îl vom termina”, a declarat bărbatul.

×
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close