Antena 3 CNN Război în Israel Criză umanitară fără precedent în Gaza. Peste 130 de nou-născuţi riscă să moară

Criză umanitară fără precedent în Gaza. Peste 130 de nou-născuţi riscă să moară

Peste 130 de nou-născuţi aflaţi la secţia de Terapie Intensivă a spitalului Al Shifa din Gaza riscă să moară, întrucât unitatea medicală a rămas fără combustibil pentru generatoare. Corespondentul CNN, Clarissa Ward, a transmis imaginile dezastrului de acolo.

de Redacția Antena 3 CNN    |    24 Oct 2023   •   04:42

Acum intrăm în spitalul Al Shifa din oraşul Gaza. Acesta este doar un minut dintr-o zi.

Dar medicii spun că aşa a fost fiecare minut din ultimele 16 zile. Este o scenă de infern. Mulţi dintre pacienţi sunt copii mici. 

Camera de recepţie este transformată acum în centru de triaj. Oriunde priveşti, vezi o victimă.

Tuturor acestor oameni li s-a ordonat de către armata israeliană să părăsească spitalul, inclusiv personalului, care este insuficient şi copleşit de situaţie. 

Şi, în timp ce bombardamentul necruţător continuă, răniţii continuă să vină. Medicii spun că nu au unde să meargă în altă parte.

Nu există niciun mijloc sigur pentru a-i duce în altă parte. 

„Înainte, ne veneau răniţi în număr mare o dată sau chiar de două ori pe zi. Acum, răniţii vin la fiecare jumătate de oră. Departamentul de radiologie este suprasolicitat, iar departamentul de chirurgie şi secţia de internări sunt supraaglomerate cu pacienţi”, spune doctorul Marwan Abu Sada.

Medicul Marwan Abu Sada a avertizat că situaţia se va înrăutăţi dramatic. În două zile, spitalul va rămâne fără combustibilul pentru generatoarele care ţin clădirea în funcţiune şi pacienţii în viaţă.

„Cred că întreaga comunitate internaţională va reacţiona faţă de uciderea oamenilor noştri. Dacă nu vor reacţiona faţă de ceea ce face Israelul, care nu permite să intre combustibil în Gaza, ce vom face cu oamenii conectaţi la respiraţie artificială, cu nou-născuţii, cu bebeluşii? Avem peste 130 de nou-născuţi în secţia pentru terapie intensivă. Ce vom face cu ei? Nu vom putea decât să îi lăsăm să moară în pace. Aceasta va fi situaţia, dacă nu vom avea combustibil pentru generatoarele care să ţină în funcţiune spitalul”, a declarat medicul, pentru CNN:

A fost permisă intrarea doar a unei mici fracţiuni de ajutor în Gaza, dar fără niciun pic de combustibil. Israelul nu a permis, deoarece se teme că va fi folosit de Hamas. 

Sute de camioane aşteaptă de partea egipteană a frontierei. Eforturile umanitare de a deschide un coridor umanitar continuu au eşuat. Nu mai este timp de discuţii.

×
Pelerinaj la Mâna Sfântului Ioan Rusu, adusă la Mănăstirea Pantocrator
x close