Antena 3 CNN Război în Israel Trupele israeliene înaintează în Gaza. SUA se tem de extinderea conflictului

Trupele israeliene înaintează în Gaza. SUA se tem de extinderea conflictului

Mai multe explozii au avut loc noaptea trecută în nordul Fâşiei Gaza, la scurt timp după ce armata israeliană a anunţat că va continuă să-şi extindă treptat operaţiunile de luptă. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Oct 2023   •   06:31

De asemenea, tot mai multe trupe israeliene şi blindate ajung la graniţa enclavei. Obiectivul numărul 1 al Forţelor de Apărare ale Israelului este capturarea liderului Hamas din Gaza. 

Între timp, situaţia civililor devine şi mai gravă. Armata israeliană a lansat bombardamente lângă cel mai mare spital din nordul Fâşiei. 

De asemenea, numărul vehiculelor militare ale Armatei israeliene de la graniţa enclavei a crescut semnificativ. Purtătorul de cuvânt al Forţelor de Apărare a anunţat că Israelul continuă şi extindă treptat operaţiunile de luptă în enclavă şi a pormis că armata îl va urmări pe liderul Hamas din Gaza până când îl va prinde.

„Gestionăm activitatea în funcţie de planurile prestabilite, pentru a atinge obiectivele războiului. Atacăm terestru, din aer, din mare. În ultimele săptămâni am revenit şi am dovedit că Hamas îşi gestionează activitatea în mod cinic şi comote crime împotriva umanităţii. Populaţia Gazei spune că Hamasului nu-i pasă de ei. Sinwar (liderul Hamas – n.r.) a adus un dezastru asupra lor, a pierdut controlul. Hamas a dovedit întregii lumi că este mai rău decât ISIS, răpind peste 200 de persoane, de la bătrâni până la bebeluşi. Îi vom prinde până la urmă”, a declarat Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt al IDF.

Atacurile aeriene israeliene au provocat însă pagube importante la un spital din Gaza, afirmă Semiluna Roșie palestiniană. Anterior, Armata israeliană a cerut personalului medical să evacueze unitatea sanitară. 

Organizația Mondială a Sănătății a declarat că ordinul este imposibil fără a pune în pericol viața pacienților. Spitalul Al-Quds tratează sute de pacienți, inclusiv răniți, pacienți la terapie intensivă și copii în incubatoare. 

În plus, aproximativ 12.000 de civili strămutați în interiorul țării se adăpostesc în prezent la spital. 

Bilanțul victimelor din Gaza a crescut la 7.960 de morți, a anunțat Ministerul palestinian al Sănătății de la Ramallah, iar peste 20.000 de persoane au fost rănite.

×
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close