Antena 3 CNN Război în Israel Regina Rania a Iordaniei: Conflictul dintre palestinieni şi Israel e vechi de 75 de ani

Regina Rania a Iordaniei: Conflictul dintre palestinieni şi Israel e vechi de 75 de ani

Regina Rania a Iordaniei a criticat într-un interviu acordat jurnalistei CNN Christiane Amanpour "dublul standard evident" al acoperirii războiului dintre Israel și Gaza de către mass-media occidentală.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   16:30

Aceasta a vorbit şi despre atacul teroriştilor Hamas din 7 octombrie.

„Am fost şi eu şocată. Iordania a spus foarte clar: condamnăm uciderea oricărui civil, palestinian sau israelian. Asta este politica etică, morală a Iordaniei şi poziţia Islamului. Islamul condamnă uciderea civililor, cum a spus soţul meu recent. Toţi musulmanii nu trebuie să ucidă un copil, o femeie sau un bătrân. Şi să nu distrugă un copac, un pom, să nu lovească un preot. Credem că aceste lucruri sunt regulile de angajare în război, dar ele se aplică tuturor”, a declarat regina Rania.

Totuşi, ea spune că „acest conflict” nu a început în data de 7 octombrie, ci este unul vechi de 75 de ani.

„Acest conflict nu a început pe 7 octombrie, deşi cele mai multe titluri acoperă `Israelul în război`. Dar pentru palestinieni, de cealaltă parte a zidului de separare şi a sârmei ghimpate, războiul n-a încetat niciodată.E o poveste de 75 de ani, de moarte şi disclocare copleşitoare a poporului palestinian. Este o poveste a ocupaţiei, un regim de apartheid, care ocupă terenuri, demolează clădiri, confiscă terenuri, incursiuni militare, raiduri de noapte. Contextul unei superputeri regionale, nucleare, care ocupă, reprimă şi comite zilnic crime documentate contra palestinienilor lipseşte din aceste relatări.
Poporul palestinian prea mult timp a trăit sub opresiune şi dezumanizare. Ei au suferit zilnic, li s-au încărcat drepturile, au fost puşi în puşcărie, au fost hărţuiţi, nu au libertate de mişcare”, a mai spus regina Rania a Iordaniei.

"Există o hiperfixare pe Hamas acum, din cauza a ceea ce s-a întâmplat în ultimele două săptămâni. Dar aceasta este o problemă care precede cu mult Hamas și va continua și după Hamas. Aceasta este o luptă pentru libertate și pentru dreptate”, a mai declarat regina Rania.

×
Daniel Baciu, anunț important pentru toți pensionarii din România
x close