Antena 3 CNN Război în Israel Teroriştii care au măcelărit israelienii erau sub influenţa drogurilor 

Teroriştii care au măcelărit israelienii erau sub influenţa drogurilor 

Analizele făcute de experţii israelieni confirmă faptul că luptătorii Hamas care au intrat în Israel pe 7 octombrie erau drogaţi. Teroriştii au consumat o substanţă halucinogenă numită drogul jihadiştilor. 

de Andreea Cigolea    |    23 Oct 2023   •   06:50

Apar informaţii noi cu privire la teroriștii Hamas care au efectuat atacul din data de 7 octombrie. 

S-a descoperit că aceştia erau sub influența Captagonului, un stimulent sintetic de tip amfetamină care a fost produs clandestin în sudul Europei și traficat prin Turcia. Pastilele au fost recuperate din buzunarele multor teroriști care și-au pierdut viața pe pământul israelian. 

Acest drog, cunoscut și sub numele de "cocaina pentru săraci", le-a permis teroriştilor să comită acte odioase cu un sentiment de calm și indiferență. 

Simultan, i-a menținut foarte alerţi pentru perioade lungi și le-a suprimat apetitul. Efectele sale primare includ trezirea sentimentelor de euforie, reducerea nevoii de somn, suprimarea apetitului și energie.

Potrivit profesioniștilor medicali din Liban și Siria, Captagonul numit şi "drogul jihadului", pentru că ar fi folosit de membrii grupărilor teroriste, nu numai că este răspândit în rândul luptătorilor, ci este folosit frecvent și de civilii disperați care locuiesc în zonele de conflict. 

În Arabia Saudită, captagonul este adesea considerat un drog de petrecere, dar utilizarea sa se extinde dincolo de elita bogată. Mulți saudiți cu venituri mici și lucrători migranți folosesc acest drog ieftin și discret, care este mai puțin tabu decât alcoolul în această țară musulmană.

×
Subiecte în articol: Război în Israel Hamas droguri teroristi
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close