Antena 3 CNN Război în Israel Trupele israeliene au pătruns cu un tanc în interiorul Fâşiei Gaza

Trupele israeliene au pătruns cu un tanc în interiorul Fâşiei Gaza

Sunt primele confruntări dintre Israel şi terorişti în interiorul Fâşiei Gaza. Hamas susţine că luptătorii săi au distrus două buldozere militare israeliene și un tanc într-o ambuscadă în apropiere de orașul Gaza, Khan Younis. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Oct 2023   •   06:13

De partea cealaltă, Forțele de Apărare ale Israelului au confirmat pentru CNN că forțele sale au acționat în interiorul enclavei palestiniene. Anunţul vine în contextul în care Israelul pregăteşte de două săptămâni o invazie generală în Gaza pentru a distruge gruparea teroristă Hamas.

Hamas susţine că ar fi capturat mai multe vehicule militare într-o ambuscadă în apropiere de orașul Gaza Khan Younis

Confruntările au avut loc în timp ce FDI se pregătește pentru o potențială operațiune terestră în Gaza. Israelul a adus un număr uriaş de trupe la graniță și a intensificat atacurile aeriene asupra Fâşiei.

De altfel, ministrul Apărărăii le-a transmis recent soldaţilor israelieni că vor vedea Gaza din interior in timp ce premierul Benjamin Netanyahu a promis că armata va da o lovitură fatală teroriştilor.

Reprezentanţii spitalelor din Gaza au transmis că au fost copleşiţi de numărul mare de victime după bombardamentele de duminică. O unitate medicală a redus chiar tratamentele de dializă pe fondul lipsei de electricitate și de combustibil.

 Peste 4.600 de persoane au fost ucise în Gaza de când a început represaliile Israelului la atacul Hamas, în urmă cu mai bine de două săptămâni, a declarat Ministerul Sănătății din Gaza.

×
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close