Antena 3 CNN Război în Israel Israelul, atacat cu zeci de rachete lansate de teroriștii din Fâșia Gaza

Israelul, atacat cu zeci de rachete lansate de teroriștii din Fâșia Gaza

Hamasul a atacat din nou Israelul în această noapte. Deși infrastructura militară organizației este bombardată de trei săptămâni, teroriștii au lansat zeci de rachete peste granița cu Fâșia Gaza, în Tel Aviv.

de Redacția Antena 3 CNN    |    27 Oct 2023   •   06:37

Sistemul Iron Dome a reușit să distrugă cea mai mare parte dintre proiectilele lansate de Hamas, dar totuși o rachetă palestiniană a căzut lângă o autostradă din orașul Rehovot, din centrul țării. Un stâlp de electricitate a luat foc după explozie. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.

Între timp, forțele armatei israeliene au organizat un nou raid în Cisiordania. Peste 100 de blindate au intrat în orașul Jenin, un fief al teroriștilor Hamas.

În zonă au fost raportate mai multe schimburi de focuri. Forțele israeliene au luat cu asalt mai multe clădiri în care se ascundeau teroriștii Hamas.

Între timp, armata israeliană continuă pregătirile pentru invazia din Gaza.

Aviația israeliană a lovit o tabără de refugiați dens populată din sudul Fâșiei Gaza, distrugând mai mult de opt case aparținând familiei Abu Shammala. Loviturile s-au soldat cu cel puțin 15 morți și mai mulți răniți.

În replică, Hamas a anunțat că războiul nici nu a început încă și că dacă Israelul va intra terestru în Gaza, va suferi o înfrângere zdrobitoare.

Totodată, le cer oamenilor din întreaga lume să protesteze în număr cât mai mare până duminică pentru deschiderea frontierei cu Egiptul.

Potrivit unui comunicat al grupării teroriste, protestatarii sunt îndemnați să se unească sub sloganul „Deschideți trecerea Rfah”, dar și ”Opriți războiul genocid din Gaza”.

×
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close