Antena 3 CNN Război în Israel Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran, au doborât o dronă americană MQ-9 Reaper | "Va urma o lovitură de răspuns a SUA"

Rebelii Houthi din Yemen, susținuți de Iran, au doborât o dronă americană MQ-9 Reaper | "Va urma o lovitură de răspuns a SUA"

O dronă militară americană de tip MQ-9 Reaper a fost doborâtă în largul coastelor Yemenului de către forțele Houthi.

de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Noi 2023   •   09:37

Un oficial american a precizat, miercuri, pentru CNN că drona opera în spațiul aerian internațional atunci când a fost doborâtă și că incidentul este investigat de Comandamentul Central al Statelor Unite.

Anterior, rebelii Houthi susținuți de Iran, care sunt angrenați într-o rebeliune armată în Yemen, și-au asumat responsabilitatea pentru atac.

"Probabil că va urma o lovitură de răspuns a forţelor americane", a spus istoricul Marian Zidaru la Antena 3 CNN.

El a anticipat însă că nu va urma o escaladare a conflictului din Orientul Mijlociu.

Dronele MQ-9 sunt folosite pentru spionaj, dar și pentru atac aerian, putând fi echipate cu rachete și bombe de aviație.

Marina militară SUA a doborât rachete și drone trase de rebelii Houthi spre Israel

Doborârea dronei Reaper vine la câteva săptămâni după ce o navă de război a Marinei americane, USS Carney, a interceptat mai multe rachete și drone lansate de rebelii din Yemen de-a lungul Mării Roșii, în direcția Israelului.

În paralel, grupările armate susținute de Iran și-au intensificat atacurile asupra forțelor SUA din Orientul Mijlociu în ultimele săptămâni, după atacul Hamas asupra Israelului. 

Bazele SUA din Irak și Siria au fost vizate de cel puțin 40 de ori începând din data de 17 octombrie, mai mulți militari americani fiind răniți.

SUA au ripostat lansând atacuri aeriene în Siria asupra infrastructurii folosite de Corpul Gardienilor Revoluției Islamice din Iran și de grupările proxy ale Teheranului.

Loviturile au vizat un depozit de arme și muniții în Abu Kamal, în apropiere de granița dintre Siria și Irak.

×
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close