Antena 3 CNN Război în Israel Regele Iordaniei și președintele Egiptului cer încetarea imediată a războiului în Fâşia Gaza. Acuzațiile aduse Israelului

Regele Iordaniei și președintele Egiptului cer încetarea imediată a războiului în Fâşia Gaza. Acuzațiile aduse Israelului

Abdel Fattah el-Sisi, președintele Egiptului, și Abdullah al II-lea, regele Iordaniei, au cerut, la Cairo, încetarea imediată a războiului în Fâșia Gaza.

Regele Iordaniei și președintele Egiptului cer încetarea imediată a războiului în Fâşia Gaza. Acuzațiile aduse Israelului
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   17:57

Cei doi lideri acuză, de asemenea,  Israelul de faptul că aplică o ”pedeapsă colectivă”, prin care îi ”înfometează” pe palestinieni şi îi ”deplasează forţat”.

Totodată, ei avertizează împotriva unei ”catastrofe regionale” în cazul unei ”propagări” a conflictului, anununţă, într-un comunicat, curtea regală haşemită.

Liderul Egiptului și regele Iordaniei îndeamnă la ”oprirea imediată” a ostilităţilor.

Preşedintele egiptean şi regele iordanian resping încercările de deplasare forţată a locuitorilor Fâşiei Gaza în Egipt şi Iordania.

Citește și: "Ardeți totul! Transformați Neukoelln în Gaza!" | Zeci de polițiști răniți la Berlin, după un miting masiv al arabilor și musulmanilor din capitala germană

Ei cer o protecţie a civililor palestinieni, ridicarea asediului israelian şi livrarea de ajutoare umanitare în Fâşia Gaza.

Egiptul, care se învecinează cu Fâşia Gaza, şi Iordania, care se învecinează cu Cisiordania ocupată, au relaţii cu Israelulu, cu care au încheiat tratate de pace în 1973 şi, respectiv 1994, care pun capăt stării de război cu vecinul lor israelian, anunţă Ammanul, relatează AFP, potrivit news.ro.

×
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close