Antena 3 CNN Război în Israel Reuniune de urgență a ONU după atacul Hamas asupra Israelului

Reuniune de urgență a ONU după atacul Hamas asupra Israelului

O reuniune de urgență a Consiliului de Securitate al ONU va fi convocată în urma celui mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, a anunțat ministerul de Externe al Braziliei.

Reuniune de urgență a ONU după atacul Hamas asupra Israelului
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    07 Oct 2023   •   18:13

Brazilia, care luna aceasta a preluat președinția rotativă a Consiliului de Securitate al ONU, a condamnat atacurile într-o declarație publică și și-a exprimat solidaritatea cu poporul israelian. De asemenea, Brazilia a reafirmat angajamentul față de „soluția celor două state", cu Palestina și Israelul coexistând în cadrul unor granițe convenite de comun acord și recunoscute la nivel internațional.

"Guvernul brazilian reiterează faptul că nu există nicio justificare pentru a recurge la violență, în special împotriva civililor, și îndeamnă toate părțile să dea dovadă de maximă reținere pentru a preveni o escaladare a situației. Simpla gestionare a conflictului nu este o alternativă viabilă pentru abordarea problemei israeliano-palestiniene, iar reluarea negocierilor de pace este o chestiune urgentă", a transmis ministerul de Externe din Brazilia, potrivit Mediafax.

Gruparea islamistă palestiniană Hamas a lansat sâmbătă cel mai mare atac asupra Israelului din ultimii ani, ucigând cel puțin 40 de persoane și rănind alte sute.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis să riposteze, declarând că țara sa se află în război. Ca represalii la incursiune, forțele aeriene israeliene au anunțat că zeci de avioane de luptă au lovit o serie de unități militare și centre de comandă operaționale ale Hamas în Fâșia Gaza.

198 de palestinieni au murit în urma loviturilor aeriene israeliene din Fâșia Gaza, au declarat oficialii din domeniul sănătății din zona menționată, potrivit Sky News. Oficialii au adăugat că cel puțin 1.610 persoane au fost rănite în urma atacurilor.

×
Subiecte în articol: Război în Israel ONU
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close