Antena 3 CNN Război în Israel Ambasadorul Israelului la București, reacție după declarațiile președintelui Erdogan: "Este un discurs greșit și de neacceptat"

Ambasadorul Israelului la București, reacție după declarațiile președintelui Erdogan: "Este un discurs greșit și de neacceptat"

Reuven Azar, ambasadorul Israelului la București, a fost prezent în platoul Antena 3 CNN, unde a vorbit despre declarațiile președintelui turc Recep Erdogan.

Ambasadorul Israelului la București, reacție după declarațiile președintelui Erdogan: "Este un discurs greșit și de neacceptat"
Sursa foto: Captură Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    28 Oct 2023   •   20:52

Ambasadorul Israelului la București a declarat, la Antena 3 CNN, că discursul președintelui Erdogan este "greșit din punct de vedere moral și de neacceptat".

"Sărbătorim, în momentul de față, 100 de ani de când a fost înființată Turcia modernă de către Atatürk. Probabil se învârte în mormânt, iar milioanele de cetățeni turci care nu au participat la manifestație sunt rușinați de ce s-a întâmplat.

Să asculte un lider populist, care nu numai că face rău și dăunează intereselor NATO, nu numai că subminează dreptul nostru la apărare, dar subminează propria țară. În momentul de față, el este pe acest val de populism, încercând să-și recâștige popularitatea. 

Nu trebuie să luăm în serios ceea ce a spus. Să întorci cumva discursul este greșit din punct de vedere moral și de neacceptat", a spus Reuven Azar, la Antena 3 CNN.

Citește și: Recep Erdogan, preşedintele Turciei: "Masacrul din Gaza este în întregime opera Occidentului"

Ambasadorul Israelului la București a vorbit și despre manifestațiile pro-Palestina, desfășurate în mai multe țări din Europa.

"Nu putem nega faptul că sunt foarte mulți oameni care susțin gruparea Hamas, chiar după ce au văzut toate ororile pe care le-au comis. Este o realitate cu care trebuie să ne obișnuim.

Trebuie să înțelegem care este miza. Dacă Israelul nu îndepărtează amenințarea militară Hamas, oamenii vor fi încurajați să facă fix ce a făcut Hamas, nu doar în Israel, ci și în Europa.

Este foarte greu să faci diferența între cei care susțin cauza palestinienilor sau cei care susțin Hamas", a adăugat el.

Ambasadorul a vorbit și despre următoarele mișcări ale Israelului, după acțiunea terestră din Gaza de Nord.

"Șeful Statului Major s-a adresat publicului și a explicat foarte clar că dacă forțele noastre de securitate își vor îndeplini obiectivul pe care l-au primit de la Guvern vor excuta operațiuni mai adânci, pentru a elimina cu totul teroriștii, astfel încât Hamas să nu mai reprezinte o amenințare militară împotriva statului nostru. Va dura această operațiune, doar ce a început!

Încercăm să reducem la minim pierderea de vieți umane și pe parte palestiniană, dar va trebui să ne îndeplinim misiunea, pentru că nu avem nicio altă variantă", a spus ambasadorul Israelului în România.

×
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close