Antena 3 CNN Război în Israel Revoltă în toată lumea după masacrul de la spitalul din Fâşia Gaza. 300 de protestatari au fost arestaţi la Capitoliu

Revoltă în toată lumea după masacrul de la spitalul din Fâşia Gaza. 300 de protestatari au fost arestaţi la Capitoliu

300 de protestatari au fost arestați după ce au asaltat Dealul Capitoliului din capitala Statelor Unite. 

de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Oct 2023   •   06:19

Acțiunea a fost pusă la cale de Organizația Evreiască pentru Pace, iar protestatarii au reușit să forțeze intrarea și să ajungă în holul Capitoliului, unde au cerut Congresului american să adopte o rezoluție de încetare a focului între Israel și Hamas. 

De asemenea, protestatarii au cerut Israelului să oprească ceea ce organizația numește procesul de purificare etnică a palestinienilor. Tot în Washington DC, aproximativ 200 de protestatari pro-palestinieni au fluturat steagurile palestiniene în apropierea ambasadei israeliene. 

De altfel, proteste majore pro-palestiniene au fost aseară în mai multe metropele din Statele Unite. Aici vorbim în primul rând despre New York, unde mii de oameni s-au adunat și au mărșăluit pe străzi cu steagurile palestiniene. 

Și în Chicago, sute de protestatari, printre care zeci de studenți palestinieni, au cerut încetarea imediată a focului și oprirea atacurilor aeriene israeliene în Fâșia Gaza. Acțiunea a început într-un campus studențesc, iar apoi a urmat un marș pe unul dintre principalele bulevarde ale orașului. 

În Turcia a fost deja a doua noapte de proteste violente. Consulatul Israelului din Istanbul a fost atacat. 

Poliția a folosit spray cu piper și tunuri cu apă pentru a-i dispersa pe oamenii care au încercat să intre în complexul Consulatului Israelului din Istanbul.  

Și în Grecia au fost proteste. Mii de oameni au ieșit în stradă în capitală, în Atena, în favoarea Palestinei. Oamenii s-au strâns în stradă cu intenția de a se îndrepta către ambasada Israelului. Haideți să vedem imaginile în acest caz. 

Poliția a declarat că aproximativ 10.000 de persoane au răspuns la un apel al sindicatelor afiliate comuniștilor în semn de solidaritate cu poporul palestinian. 

Guvernul Greciei s-a grăbit să sprijine Israelul după ce militanții Hamas au ucis 1.400 de oameni pe 7 octombrie în atacurile transfrontaliere. 

×
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close