Antena 3 CNN Război în Israel Român din Gaza evacuat în Egipt, confesiune la Antena 3 CNN: "E genocid. Mulți morți, femei și copii"

Român din Gaza evacuat în Egipt, confesiune la Antena 3 CNN: "E genocid. Mulți morți, femei și copii"

Antena 3 CNN a intervievat în direct un bărbat evacuat cu grupul celor 103 români autorizați să treacă, astăzi, în Egipt din Gaza.

de Redacția Antena 3 CNN    |    07 Noi 2023   •   16:51

Legătura a fost afectată de semnalul slab în zona punctului de trecere Rafah, însă din spusele sale s-a înțeles că acolo s-au adunat, în această dimineață, mai multe persoane decât cele 103 despre care a informat Ministerul român al Afacerilor Externe.

"Suntem în autocarul care a trecut din Gaza în teritoriul egiptean. Acum se efectuează un control medical normal, se uită să vadă dacă nu avem febră.

Eram 240, azi dimineață, la 7, la Rafah. În autocar sunt în jur de 100 de persoane și mai e un autocar care vine în urma noastră.

Am reușit să trecem după ce ne-au sunat de la (Oficiul de reprezentare al României de la) Ramallah și ne-au grupat pe o listă pe care au înaintat-o celor de la punctul de trecere a frontierei. În Gaza este dezastru, e genocid. Multe femei și mulți copii, morți", a spus acest bărbat la Antena 3 CNN.

Citește și: Românii ajunși din Gaza în Egipt vor fi aduși în țară la bordul unei curse aeriene speciale | Bogdan Chireac: "Un succes al MAE și al SIE"

Anterior, purtătorul de cuvânt al Ministerului român de Externe, Radu Filip, a spus la Antena 3 CNN că cetățenii români care reușesc, astăzi, să treacă în teritoriul egiptean pe la Rafah vor fi aduși la Cairo și trimiși în țară cu o cursă aeriană specială.

Filip și-a exprimat speranța că, până la închiderea punctului de trecere a frontierei, în cursul după-amiezii de astăzi, vor reuși să treacă granița în Egipt toate persoanele cu cetățenie română de pe lista autorizată de părțile implicate.

 


 

×
Subiecte în articol: roman Gaza genocid
România nu are bani să îşi trimită sportivii la Olimpiadă
x close