Antena 3 CNN Război în Israel Soția românului răpit de teroriștii din Gaza merge în Parlamentul României și este primită de premierul Ciolacu

Soția românului răpit de teroriștii din Gaza merge în Parlamentul României și este primită de premierul Ciolacu

Soția românului răpit de teroriștii din Fâșia Gaza are programată astăzi o vizită în Parlamentul României.

de Vasile Marcu    |    30 Oct 2023   •   11:09

"Ela Chaimi a venit duminică seară în țara noastră și a susținut o declarație de presă chiar din aeroport. 

Ea se întâlnește în această după-amiază cu membrii Comisiei de politică externă a Senatului. La întâlnire va fi prezent și ambasadorul Israelului în România.

Nu este singura întâlnire cu oficialitățile române pe care o are soția românului capturat de Hamas. Ea va fi primită în cursul zilei de mânie de premierul României.

Citește și: Soția românului aflat în mâinile teroriștilor, strigăt de ajutor la sosirea în țară: "De 23 de zile nu avem o casă și nu avem vești despre Tal"

Ela Chaimi încearcă să găsească sprijin de la autoritățile române pentru eliberarea românului despre care, iată, de mai bine de trei săptămâni nu există nicio informație clară.

Demersuri în acest sens există, totuși, pentru că, doar în ultima săptămână, ministrul de Externe al României a avut discuții cu omologii din țările din zona Golfului -  Iordania, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Arabia Saudită - în încercarea de a găsi o soluție pentru eliberarea ostaticilor, nu doar cei români, deținuți de Hamas în Fâșia Gaza.

În plus, se fac eforturi diplomatice și pentru ieșirea din Fâșia Gaza a peste 260 de români care sunt în momentul de față blocați acolo. 

Vedem însă că aceste eforturi nu au dat roade decât parțial, și nu este vorba despre cele ale oficialilor români", a relatat corespondentul Antena 3 CNN, Vasile Marcu.

×
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close