Antena 3 CNN Război în Israel WSJ: SUA au convins Israelul să-și amâne invazia în Gaza cu mai multe zile. Statele Unite pregătesc desfășurări masive de sisteme anti-rachetă în regiune

WSJ: SUA au convins Israelul să-și amâne invazia în Gaza cu mai multe zile. Statele Unite pregătesc desfășurări masive de sisteme anti-rachetă în regiune

Invazia terestră "totală" a armatei israeliene în Gaza se amână, deocamdată.

de Redacția Antena 3 CNN    |    25 Oct 2023   •   19:29

Israelul a fost de acord, pentru moment, cu cererea formulată în acest sens de SUA.

Informația este publicată de The Wall Street Journal, WSJ, care citează în acest sens oficiali americani și israelieni.

Washington-ul a cerut amânarea pentru a-și putea pregăti apărarea anti-aeriană menită să protejeze trupele americane din regiune, relatează WSJ.

Citește și: "Soluția cu două state” a fost respinsă de palestinieni de mai multe ori în ultimii zeci de ani. Grupările islamiste au preferat atentatele și războiul

Pentagonul "se grăbește" să desfășoare aproape o duzină de sisteme defensive anti-rachetă în regiune, inclusiv pentru protecția trupelor sale amplasate în Irak, Siria, Kuweit, Iordania, Arabia Saudită și Emiratele Arabe Unite.

"Oficialii americani i-au convins până în prezent pe israelieni să se abțină (de la invazie) până când aceste piese de armament vor putea fi amplasate, chiar la sfârșitul acestei săptămâni", scrie WSJ.

Pe de altă parte, Israelul ține cont de furnizarea ajutorului umanitar în Gaza, precum și de eforturile diplomatice menite să ducă la eliberarea mai multor ostatici deținuți de Hamas, au declarat oficialii citați de publicația americană.

De la atacul mortal al Hamas, soldat cu 1400 de morți în Israel la data de 7 octombrie, statul evreu și-a anunțat intenția de a distruge definitiv această grupare islamistă, inclusiv printr-o ofensivă "totală" în Fâșia Gaza.

Deocamdată, armata israeliană bombardează masiv enclava palestiniană, unde bilanțul deceselor comunicat, miercuri, de Ministerul local al Sănătății a depășit 6500 de morți.

×
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close