Antena 3 CNN Război în Israel "Tată, trag în noi! Tată, te iubesc!" | Un tată a povestit cum copiii lui au fost răpiţi de teroriști la festivalul din Israel

"Tată, trag în noi! Tată, te iubesc!" | Un tată a povestit cum copiii lui au fost răpiţi de teroriști la festivalul din Israel

Doi fraţi au fost răpiţi de terorişti, în prima zi a declanşării războiului din Israel, în timp ce se aflau la festivalul de muzică unde militanţii au ucis sute de tineri. Tatăl celor doi tineri a povestit cum vorbea la telefon cu fiica sa în momentul în care teroriştii i-au răpit copiii.

"Tată, trag în noi! Tată, te iubesc!" | Un tată a povestit cum copiii lui au fost răpiţi de teroriști la festivalul din Israel
Sursa foto: i24news.tv
de Alexandra Chiţu    |    17 Oct 2023   •   13:38

Mia şi Italy au fost prezenţi la festivalul de muzică Nova, care a fost  atacat în timpul invaziei Hamas pe 7 octombrie 2023. În timpul răpirii lor, tatăl acestora, Ilan Regev, vorbea cu Mia la telefon, iar ea a transmis momentele tragice ale răpirii.

"Tata, trag în noi! Ne ucid! Tata, te iubesc! Suntem în mașină și nu putem ieși!", se aude Mia cum urlă la telefon. Tatăl i-a cerut să trimită locația, moment în care apelul a fost deconectat.

Ţipetele de disperare ale Miei, care striga după tatăl său, pot fi auzite în apelul terifiant înregistrat de Ilan și transmis pe postul TV i24NEWS.

"A fost terifiant să o aud pe fiica mea spunând că este atacată. M-am simțit complet neajutorat, nu puteam face nimic pentru ei", a mărturisit Ilan.

Părinţii tinerilor răpiţi cer presiuni internaționale

Ilan și Mirit, părinţii celor doi tineri, spun că de când copiii lor au fost luați în acea "Sâmbăta Neagră" nu au liniște. Rămân, însă, cu speranța că cei doi copii ai lor se vor întoarce acasă.

Ei au cerut presiuni internaționale asupra grupării teroriste pentru a-i elibera pe ostatici. "Sperăm că toate țările din lume înțeleg acum ce este Hamas și că își vor ridica vocea, pentru a cere eliberarea ostaticilor", a spus Ilan

"Copiii noștri sunt atât de mici, singurul lucru care le poate da speranță este încrederea pe care o au în noi".

Ilan și Mirit știu doar că Mia și Itay sunt în Gaza: "Nu știm dacă sunt în viață sau nu. Avem nevoie de informații, dar nimeni nu ne spune nimic, nici armata, nici guvernul".

×
Subiecte în articol: Război în Israel
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close