Antena 3 CNN Război în Israel Vladimir Putin, discuții cu Xi Jinping, în China, despre războiul din Israel. Corespondentul CNN din Beijing: "Rusia pare să ia o atitudine neutră"

Vladimir Putin, discuții cu Xi Jinping, în China, despre războiul din Israel. Corespondentul CNN din Beijing: "Rusia pare să ia o atitudine neutră"

Vladimir Putin a ajuns în China, unde a discutat cu Xi Jinping despre războiul din Israel.

Vladimir Putin, discuții cu Xi Jinping, în China, despre războiul din Israel. Corespondentul CNN din Beijing: "Rusia pare să ia o atitudine neutră"
Sursa foto: Profimedia Images
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Oct 2023   •   18:57

Liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, a mers la Beijing pentru summitul organizat de liderul chinez, acolo unde s-a întâlnit cu și cu premierul Ungariei, Viktor Orban.

"În ciuda faptului că în condițiile geopolitice de astăzi, oportunitățile de menținere a contactelor și de dezvoltare a relațiilor sunt foarte limitate, cu toate acestea, nu poate decât să ne satisfacă faptul că relațiile noastre cu multe țări europene sunt menținute și dezvoltate. Una dintre aceste țări este Ungaria" a spus Putin.

Înainte de a pleca în China, vă amintim, Putin a vorbit cu premierul israelian Benjamin Netanyahu, dar și cu liderii Siriei, Egiptului, Palestinei, respectiv Iranului.

Corespondentul CNN din Beijing, Marc Stewart, a dat detalii, la Antena 3 CNN, despre discuțiile purtate de Vladimir Putin cu Xi Jinping.

"Mâine vor avea loc discuții mult mai formale între președintele Chinei și președintele Rusiei și, cu siguranță, vor discuta despre conflictul din Orientul Mijlociu. Am văzut că China nu a luat încă o poziție cu privire la acest conflict. Încearcă să fie cât mai obiectivă.

După cum am văzut în ultimele luni, China nu a numit Hamasul un "grup terorist" și Rusia pare să ia o atitudine neutră. Prin urmare, suntem nerăbdători să vedem încotro va duce această discuție de mâine și probabil mâine vor discuta și despre bani. 

În ciuda războiului care se desfășoară în Ucraina, în ciuda sancțiunilor, China oferă foarte mult sprijin Rusiei și președintelui Putin. Relația lor este foarte strânsă. China a trimis bunuri de larg consum și electronice în Rusia. China a cumpărat totodată energie de la Rusia și de aceea am vrea să vedem încotro se îndreaptă această relație. Probabil că va fi o reîncheiere a pactului dintre cele două țări.", a precizat jurnalistul Marc Stewart.

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin Xi Jinping China Israel Beijing
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close