Antena 3 CNN Război în Israel Volodimir Zelenski, refuzat după ce a cerut sa facă o vizită în Israel: "Nu este momentul potrivit"

Volodimir Zelenski, refuzat după ce a cerut sa facă o vizită în Israel: "Nu este momentul potrivit"

Volodimir Zelenski a cerut să facă o vizită de solidaritate în urma atacului Hamas asupra Israelului, dar i s-a spus că "nu este momentul potrivit".

de Ştefan Petrică    |    16 Oct 2023   •   14:53

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski a cerut să efectueze o vizită de solidaritate în urma atacului Hamas asupra Israelului, dar i s-a spus că "nu este momentul potrivit", relatează presa de limbă ebraică.

Zelenski a emis o apărare fermă a Israelului după asalt, spunând că Israelul are dreptul incontestabil de a se apăra de atacurile teroriștilor palestinieni.

"Teroarea este întotdeauna o crimă, nu doar împotriva unei țări sau a unor victime specifice, ci împotriva umanității în ansamblu.

Lumea trebuie să rămână unită pentru ca teroarea să nu încerce să ia sau să distrugă vieți oriunde și în orice moment", a spus Zelenski.

Citește și: Patriarhul catolic al Ierusalimului se oferă la schimb cu ostaticii din Gaza: "Orice pentru a aduce copiii acasă"

Israelul și-a exprimat în repetate rânduri sprijinul pentru Ucraina de când forțele rusești au invadat Ucraina în februarie anul trecut, dar nu a oferit ajutor militar, ceea ce a provocat tensiuni diplomatice între Kiev și Ierusalim.

Israelul a ezitat să antagonizeze Moscova, care are o prezență militară puternică în Siria.

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski Război în Israel
Camerele de Gardă, pline după mesele copioase de Paşte
x close