Antena 3 CNN Război în Israel Corespondent diplomatic: „Trebuie să terminăm odată cu Hamasul ăsta! Dacă noi nu luptăm în războiul ăsta, acesta va ajunge şi la voi”

Corespondent diplomatic: „Trebuie să terminăm odată cu Hamasul ăsta! Dacă noi nu luptăm în războiul ăsta, acesta va ajunge şi la voi”

Dacă Israelul nu va lupta contra Hamas, riscăm că acest război să ajungă şi în Europa şi „Iranul e ceva foarte rău pentru toată lumea”. Acestea au fost declaraţiile lui Yanir Kozin, corespondent diplomatic pentru postul de radio al armatei israeliene.

de Anamaria Nedelcoff    |    23 Oct 2023   •   03:16

„Nu am avut de ales. În 7 octombrie a fost un atac barbar al teroriştilor. Gândiţi-vă la asta: în urmă cu trei săptămâni, Israelul făcea ca totul să fie bine pentru palestinieni în Gaza. 18.000 de plaestinieni intrau în fiecare zi în Gaza, ca să lucreze. Nu avem de ales! Trebuie să terminăm odată cu Hamasul ăsta, care e la fel ca Isis”, a declarat Yanir Kozin la Sinteza Zilei de duminică seara. 

El mai susţine că Iranul este profund implicat în atacurile Hamasului împotriva Israelului.

„Vedem aici că nu doar Israel şi Hamas, am văzut că şi Houthi a tras în Israel rachete şi, dacă nu erau americanii, poate că mureau alţi israelieni. Şi Iranul e înăuntru, cu mâinile şi cu picioarele, cum se spune în ebraică. Sunt şi ei aici (implicaţi în conflict – n.r.) şi ne încearcă întruna. Înţelegem că trebuie să facem ceva ce toată lumea nu va uita niciodată”, a afirmat Yanir Kozin.

Totuşi, acesta spune că Israelul nu îşi doreşte să intre în război cu întreaga comunitate musulmană.

„Problema e că Iranul e ceva foarte mare. Lucrurile sunt aşa: Israelul nu vrea să intre în război cu toată lumea şi nici cu toată lumea musulmană. Ştie (Israelul – n.r.) că e înăuntru, ştie că Iranul dă bani. Lumea înţelege că Iranul e ceva foarte rău pentru toată lumea.Se vor uita toţi ce va face Israelul acum. Hamasul nu mai poate să stea în Gaza ca o miliţie, ca un guvern”, e de părere Yanir Kozin.

Acesta a mai precizat că Iranul şi Hezbollahul nu s-au gândit că, în acest conflict, Statele Unite ale Americii ar putea fi de partea Israelului.

×
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close